Obhajoba titulu mistra světa a pak olympijská medaile, to je plán judisty Krpálka

V Kazašské Astaně začalo mistrovství světa v judu. V šesti hmotnostních kategoriích se představí celkem sedm českých reprezentantů, jen jeden má ale reálnou šanci na medaili. Obhájce titulu Lukáš Krpálek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek se jde chystat na finálový zápas Evropských her

Lukáš Krpálek se jde chystat na finálový zápas Evropských her | Foto: Michal Jurman

„Je to nádherný pocit, hlavně když jsem porazil takové dobré lidi, ale jsem z toho tak hotovej, že ani nevím, co říct,“ takhle se radoval Lukáš Krpálek ze své vůbec první velké seniorské medaile.

Bylo to před čtyřmi roky v Paříži, kdy získal na mistrovství světa v hmotnostní kategorii do 100 kilogramů bronz. Od té doby šla jeho kariéra strmě vzhůru. Vyhrával závody Světového poháru, stal se světovou jedničkou a vše korunoval loňským ziskem titulu mistra světa v ruském Čeljabinsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Lukáš Krpálek bude na mistrovství světa v kazašské Astaně obhajovat zlatou medaili

„Když jede na soutěž, tak chce jenom vyhrát. Nesnáší prohru. Když náhodou prohraje, tak je hrozně těžké ho zmobilizovat, protože pro něj ta soutěž skončila. Přitom by mohl pokračovat v opravách, ale on šel za vítězstvím. Je to šampion,“ charakterizuje Lukáše Krpálka reprezentační trenér Petr Lacina.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Jihlavy chce zůstat šampiónem i nadále a má pro to ideální předpoklady. Stále se totiž chce zlepšovat.

„Pracuje se s ním velmi dobře. Ví, že když usne na vavřínech a nebude se rozvíjet, tak ho soupeři přečtou a přestane se dařit. Hledá speciality, na které by chtěl vyhrávat a pracuje a pracuje dál.“

Judista Petřikov nestačil na mladého Mongola a s MS se loučí už ve druhém kole

Číst článek

Už v sobotu čeká Lukáše Krpálka vrchol letošní sezóny. Moc touží po obhajobě titulu světového šampióna, ale v hlavě má i vzdálenější, ale o to významnější cíl. Olympijské hry v Riu. Právě olympijská medaile mu ve sbírce jako jediná chybí.

„Už jsem o tom začal přemýšlet při olympijské kvalifikaci. Budeme to muset naplánovat, abych zvládl dobře kvalifikaci a byl na olympiádě nasazený, tak i musím zvládnout i přípravu na samotné olympijské hry,“ plánuje Lukáš Krpálek.

V Riu bude chtít vybojovat pro české judu po 36 letech olympijskou medaili. Zatím jedinou a to bronzovou, totiž získal v roce 1980 Václav Kocman.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme