OBRAZEM: Podívejte se, co přinesla první polovina jihoamerické Rallye Dakar 2017

V pondělí vstupuje Rallye Dakar do své druhé poloviny. Účastníci slavného mataronu za sebou mají neplánovaně dva nezávodní dny - sobotní etapa musela být kvůli špatnému počasí zrušena, v neděli následoval volný den. To se však nyní mění, když jezdce automobilů, kamionů, motocyklů a čtyřkolek čeká šest etap v šesti dnech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Klymčiw je nejlepším českým motorkářem

Ondřej Klymčiw je nejlepším českým motorkářem | Foto: Ondřej Klymčiw Official

Nejvyrovananější bitva o vítězství zatím probíhá v kategorii automobilů. Vede jí nejúspěšnější dakarský závodník historie Stéphane Peterhansel s náskokem 69 sekund před Sébastienem Loebem. Mezi automobilisty se pere i český pilot Martin Prokop, kterému náleží 16. příčka.

Ještě o místo výš je v kategorii motocyklů Ondřej Klymčiw. V České republice velmi sledovaných kamionech patří v polovině soutěže 13. příčka Martinu Kolomému.

Carlos Sainz | Foto: Reuters

EL MATADOR V DUNÁCH. Vítěz dakarské rallye z roku 2010 Carlos Sainz v závodě už nepokračuje poté, co ho postihla nepříjemná nehoda, při níž dvojnásobný mistr světa v rallye málem srazil přihlížející diváky.

Martin Kolomý | Foto: A.S.O.

ETAPOVÉ VÍTĚZSTVÍ. Češi v dosvadním průběhu Rallye Dakar oslavili jednu etapovou výhru. Ve druhé etapě se o ni postral pilot kamionu Martin Kolomý se svou tatrou.

Laia Sanz | Foto: A.S.O.

NEJRYCHLEJŠÍ ŽENA. Motorkářka Laia Sanz sice letos asi nevylepší své dosavadní maximum (v roce 2015 skončila devátá), ale i tak se v těžké konkurenci neztrácí.

Sébastien Loeb | Foto: A.S.O.

NAPODOBÍ LEGENDY? Sébastien Loeb je statisticky nejúspěšnějším jezdcem historie MS v rallye. Nyní chce napodobit jiné rallyové šampiony (například Sainze či Ariho Vatanena), a přidat ke svým vavřínům z WRC i ten z Dakaru.

Martin Prokop | Foto: A.S.O.

JEDINÝ ČECH MEZI AUTY. V kategorii automobilů má Česká republika jediného zástupce. Je jím Martin Prokop, jenž na Rallye Dakar prožívá druhou účast.

Rallye Dakar | Foto: A.S.O.

BOLÍVIE. V Bolívii se Rallye Dakar poprvé objevila v roce 2014 a od té doby tato jihoamerická země vždy hostí několik etap. Místní rallye miluji, jenže letos dojmy z Bolívie kazí špatné počasí.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme