Olympijská jídelna slouží i k seznamování. Těším se, až budu hádat, kdo dělá jaký sport, říká Baumrtová

Nejvíce sportovců pohromadě bude na letních olympijských hrách v brazilském Riu nejspíš na stadionu během zahajovacího ceremoniálu. Ale jedno místo může minimálně zdatně konkurovat – jídelna. Do ní se sportovci chodí nejen stravovat, ale jak říkají čeští plavci, třeba i získávat nové známosti anebo tipovat, kdo dělá jaký sport.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vesnice v Riu.

Olympijská vesnice v Riu. | Zdroj: Reuters

Účastníci her v Riu se budou stravovat ve velkém hangáru přímo v olympijské vesnici.

„Nejhezčí na tom je, že se v jídelně potkávají lidé napříč státy a sporty, prostě všichni,“ říká Tomáš Houska, který má na starosti média v českém olympijském týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český plavec Jan Micka by se v olympijské jídelně rád setkal se sprinterem Usainem Boltem. Nebo s jakýmkoli jiným dobrým člověkem

Na setkání v jídelně se těší i plavkyně Simona Baumrtová: „Těším se, až zase budeme hádat, jaký sport kdo dělá. Je sranda, když jde vedle amerických basketbalistů čínská gymnastka. V tom je jídelna skvělá, akorát nevím, jak to my plavci budeme kvůli časům mít, jestli budeme chodit večeřet v jednu v noci nebo jak to bude.“

Jídelna funguje stejně jako ty, do kterých chodí děti na základních školách. Hladový strávník si vezme tác a jde ke kuchařkám, které mu nandají jídlo.

„Oproti základní škole je tady větší výběr a jídla jsou fakt dobrá. Jsou tu salátové bary, studená i teplá kuchyně po celý den, dezerty…“ dodává Houska z Českého olympijského výboru.

Jídelna je také prostorem, kde lze potkat někoho slavného. U sportovců vévodí sprinter Usain Bolt, se zajímavým dodatkem to potvrzuje i další plavec Jan Micka.

„Nezamýšlel jsem se, s kým bych se chtěl setkat. Určitě s Boltem a s jakýmkoli dalším sportovcem, o kterém zjistím, že to je dobrý člověk, a ne žádný debil,“ tvrdí Micka.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme