Olympijská kvalifikace bude vypjatější, tuší mitryně Evropy Knapková

Na veslařském mistrovství Evropy nejprve uteklo skifaři Ondřeji Synkovi zlato a ve finále dojel druhý. Mirka Knapková pak byla ve finále ženského skifu dlouho mimo medailové pozice. Nakonec si ale díky skvělému závěru dojela pro zlatou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Knapková

Mirka Knapková | Zdroj: ČTK

„Jsem hodně ráda, podařilo se mi obhájit loňský titul. Pole holek je hodně silné a vyrovnané. Už to, že je můžu porazit, mě strašně těší. Počasí bylo všeljaké, v povětru nejsem nejsilnější. Jezdit v něm umím, ale silné stránky mám někde jinde. Jsem ráda, že i v tomhle dokážu holky porazit,“ popsala své první pocity Mirka Knapková.

Přehrát

00:00 / 00:00

První dojmy mistryně Evropy Mirky Knapkové získal v Poznani reportér ČRo Mirko Vasić

Byla to taktika? Nechat soupeřky trošku ujet a v závěru je zmáčknout.

Taktika byla držet si určitou frekvenci, na které jsem po Bledu musela pracovat, tam jsem jela hodně nízko. Teď jsme se snažili, abych jela kolem 30 ‚šlágů‘ za minutu, což si myslím, že jsem splnila. Nejdůležitější bylo, aby dráhové tempo bylo ve vyšší frekvenci, na tom se dá dál stavět. A že mi na posledních 500 metrů zbylo hodně sil, to jsem jen ráda.

Mirka Knapková získala na ME třetí zlato v řadě. Synek titul neobhájil, bral stříbro

Číst článek

Co vám ukázal celkově začátek sezony, ať to byl první závod SP nebo teď mistrovství Evropy?

Pro mě bylo důležité, že tu startovala evropská špička. Z těch největších favoritek chybí jen Australana a Novozélanďanka. Jsem ráda, že mám pozici v čele a doufám, že to bude pokračovat, že budeme plnit trenérův plán. Je na čem pracovat. Nejdůležitější bude srpen a MS ve Francii, což je kvalifikační závod na LOH.

Máte hrozně moc zkušeností i výkonnost, ale budou to pro vás na MS větší nervy?

Bude tam větší konkurence, spousta lidí směřuje své sportovní úsilí k olympiádě a ten první stupínek je kvalifikace. Bude to vypjaté nejen z mé strany, ale od soupeřek a týmů. Všichni budou chtít uspět, bude to taková zkouška na olympiádu.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme