Olympijský medailista Prskavec se představí doma. V Troji jede Světový pohár

Před třemi týdny získal olympijský bronz. Teď ho čeští fanoušci můžou poprvé od té chvíle vidět závodit doma. Vodní slalomář Jiří Prskavec je největší hvězdou Světového poháru, který v pátek začíná v pražské Troji. Medailista z Ria věří, že nejen na jeho vystoupení přijde početná návštěva diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kajakista Jiří Prskavec těsně před získáním bronzové medaile.JPG

Český kajakista Jiří Prskavec těsně před získáním bronzové medaile.JPG | Zdroj: Reuters

Atmosféra je na závodech pod Trojským jezem skoro pokaždé báječná, ale teď – čerstvě po olympijských hrách – může být ještě lepší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další vodní slalomář Vavřinec Hradilek vzpomíná, jak ho čeští fanoušci vítali po stříbrných olympijských hrách v Londýně 2012

„Medaile byla před chvilkou a myslím si, že byla docela dost vidět. Navíc tím, že byla první pro Česko. Když lidi uvidí, že tady bude Světový pohár, možná si řeknou, že se půjdou podívat naživo,“ říká úřadující mistr světa i Evropy a krátce také bronzový olympijský medailista Jiří Prskavec.

A že jeho uvažování není mimo realitu, potvrzuje další kajakář Vavřinec Hradilek, který si něco podobného užil před čtyřmi lety po zisku stříbrné olympijské medaile.

„Bylo to fantastický. Já si pamatuju, že mi asi hodinu trvalo dojít po každé jízdě nahoru na start, protože dole byla ohromná spousta diváků a jejich zájem obrovský,“ vzpomíná Hradilek.

U zahraničních slalomářů už takové nadšení není. Z lodí, které se v Riu dostaly na stupně vítězů, se jich v Troji představí ani ne polovina. Ono totiž není snadné se chvíli po vrcholu čtyřletého cyklu fyzicky i psychicky připravit na další mezinárodní závody.

„V pravém slova smyslu se připravit asi nedá, ale aspoň částečně se na to dá udržet forma, která byla před třemi týdny. Není to zase tak dlouhá doba,“ přiznává Prskavec.

Ačkoli bronzový medailista z Ria bere pražský Světový pohár i trochu jako oslavu olympijského úspěchu, věří, že může na domácí trati zopakovat loňské vítězství.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme