Olympionici představili oblečení pro olympiádu v Riu. Součástí kolekce jsou i klobouky

Český olympijský tým dnes v Obchodním centru Quadrio představil oblečení, které budou čeští sportovci a jejich doprovod nosit během nadcházejících olympijských her v Riu de Janeiru. Hlavním symbolem nové kolekce je silueta čtyřnásobného olympijského šampiona Emila Zátopka. Součástí kolekce jsou pak i pestrobarevné klobouky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezentace oblečení pro hry v Riu

Prezentace oblečení pro hry v Riu | Zdroj: ČTK

Oblečení pro české olympioniky od roku 2010 vyrábí firma Alpine Pro a nejinak tomu je i v případě olympiády v Riu, která vypukne za 71 dní.

„Olympijskou kolekci připravujeme s maximálním důrazem na funkčnost a design. Do vývoje této ojedinělé kolekce pro české olympioniky i jejich fanoušky jsme tradičně zapojili i sportovce, kteří jednotlivé kusy vyzkoušeli a připomínkovali,“ uvedl spolumajitel a zakladatel společnosti Alpine Pro Václav Hrbek.

Na přípravě kolekce se podíleli například badmintonista Petr Koukal či sportovní ředitel ČOV Martin Doktor. Materiály a střih pak testovali kanoista Martin Fuksa a plavkyně Simona Baumrtová.

Na sezonu se těším, hlásí Špotáková, která ruským atletům zákaz startu na OH nepřeje

Číst článek

Dnešní prezentace olympijského oblečení se aktivně zúčastnili i vybraní čeští sportovci, kteří se zhostili rolí modelů a modelek. Nechyběli mezi nimi atletka Anežka Drahotová, plavec Jan Micka a neslyšící sjezdařka Tereza Kmochová.

Nová kolekce je složena z 20 kusů ženského a stejného počtu pánského oblečení. Dominantou oděvů je pak vedle postavičky Emila Zátopka také nápis 'Czech Republic'.

Stejně jako v předešlých letech, bude nové oblečení dostupné k zakoupení i veřejnosti.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme