Omlazená florbalová reprezentace vstoupí do MS, čeká ji Norsko

Český florbal stojí před velkou výzvou - znovu si na mužském mistrovství světa zahrát o medaile. Do šampionátu jde národní tým s výrazně omlazeným kádrem, který se poprvé představí v sobotu proti Norsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalisty čeká první zápas na MS, postaví se Norsku

Florbalisty čeká první zápas na MS, postaví se Norsku | Foto: ČFbU

V sestavě se objeví hned deset nováčků startujících na vrcholné akci. Od posledního šampionátu před dvěma lety ve Švýcarsku Češi výrazně obměnili systém dlouhodobé přípravy.

„Tým ví, za čím jde. Nepovedené MS v hráčích možná leží v tom, že to chtějí napravit. Je tam spousta nových hráčů, kteří cítí šanci se ukázat, hrát za Českou republiku a být v tom úspěšní,“ je přesvědčen trenér Radim Cepek.

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérem Radimem Cepkem a kapitánem české florbalové reprezetance Janem Jelínkem mluvil přímo ve Švédsku reportér ČRo Pavel Petr

K sedmému místu a vyřazení ve čtvrtfinále už se skutečně nechce nikdo vracet. Češi totiž v přípravě přepisovali historii. Poprvé dokázali vyhrát turnaj Euro Floorball Tour, v České Lípě dokonce premiérově zdolali Švédsko.

„Je hezké, že se to konečně podařilo, mohli jsme na to čekat dalších deset let. Byl to historický moment, to přiznávám i za sebe. V prvním zápase jsem nastupoval a pokoušeli jsme se o to celou dobu. Ale je to jen jeden zápas, teď bude důležité, jak se každý zápas povede,“ uvědomuje si trenér reprezentace.

Švédské MS florbalistů by mohlo překonat i 6 let starý český rekord

Číst článek

Mnohé naznačí už úvodní střetnutí s Norskem. Český výběr může nasměrovat k prvnímu cíli - postupu ze skupiny do čtvrtfinále. Ve skupině, kde se národní tým dál utká se Švýcarskem a Estonskem, ho zaručí první dvě místa.

Na 7. místo nepatříme, věří kapitán

„Je to vrchol dvouletého snažení. Všichni chceme předvést dobré výkony a přivézt úspěch, což je pro mě medaile,“ uvědomuje si kapitán Jan Jelínek.

Sám zažil výsledkový propadák ve Švýcarsku. Proto vnímá nejen motivaci, ale také zodpovědnost. „Minulé mistrovství neklaplo a byl to totální výbuch. Takže v tomhle směru chceme dokázat, že patříme jinam než na sedmé místo,“ je odhodlaný kapitán reprezentačního výběru.

Cestu českých florbalistů šampionátem budeme v našem vysílání mapovat. Na streamu Český rozhlas sport, na stránkách zpravy.rozhlas.cz a také v mobilních aplikacích navíc uslyšíte přímé reportáže ze všech zápasů národního týmu.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme