Organizátoři Velké pardubické chtějí zvýšit návštěvnost na kvalifikacích

Na dostihovém závodišti v Pardubicích chtějí zatraktivnit kvalifikace pro Velkou pardubickou tak, aby do hlediště přilákali více fanoušků i mimo hlavní dostih sezony. Menší akce totiž nabízejí podobně kvalitní obsazení jako nejtěžší překážkový dostih kontinentální Evropy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dostihové závodiště v Pardubicích (ilustrační foto)

Dostihové závodiště v Pardubicích (ilustrační foto) | Foto: Jitka Slezáková | Zdroj: Český rozhlas

„Nejvíc je vidět Velká pardubická, která je společensky i sportovně velmi vysoko postavená, ale i kvalifikace jsou velmi kvalitně obsazené. Nakonec koně, kteří projdou kvalifikacemi, se sejdou ve Velké pardubické," popisuje Michael Skalický, který by v příští sezoně rád zatraktivnil kvalifikační závody.

Čím vyšší je dotace dostihu, tím kvalitnější bude startovní pole a také vyšší návštěvnost. Přímo v den Velké pardubické si pořadatelé na návštěvnost stěžovat nemohou. Na všech možných místech závodiště se tísní víc než 20 tisíc diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Od organizátora pardubických dostihů Michael Skalického zjistil další plány reportér ČRo Jakub Marek

„V letošním roce bylo prodáno o 4 a půl tisíce víc lístků k stání, lístky k sezení byly vyprodány už zhruba měsíc před Velkou pardubickou. S návštěvností jsme naprosto spokojení,“ těší šéfa pardubického závodiště.

Kvalifikační závody logicky nemůžou mít stejnou dotaci jako samotná Velká pardubická, ale 300 tisíc korun a 5 milionů korun je dost velký rozdíl. Právě finanční odměna vrcholu české dostihové sezony bývá zajímavá i pro týmy z Anglie, přesto se na startu letošní Velké pardubické objevil jen jeden kůň z kolébky tohoto sportu, který skončil poslední.

„Je tam několik aspektů: Mají obrácenou sezonu, takže když naše sezona vrcholí, v Anglii začíná. Třeba z Francie bylo přihlášeno pět koní, kteří v průběhu sezony neměli výkonnost nebo měli nějaká zranění, takže nemohli přijet,“ vysvětluje Michael Skalický.

Trenéři z Anglie, Irska, Francie a dalších zemí zároveň vědí, že v jednom z nejtěžších překážkových dostihů světa není lehké uspět. Naposledy byl v roce 1999 blízko k triumfu irský Risk of Thunder, o kterém se mluvilo jako o jednom z nejlepších překážkářů, ale ve Velké pardubické prohrál s Peruánem.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme