Osmou etapu TdF vyhrál domácí Vuillermoz, Štybar spadl na 9. místo

Francouzští fanoušci okolo tratě Tour de France mohou v osmé etapě konečně slavit domácího vítěze, radost jim udělal Alexis Vuillermoz z týmu AG2R. Zdeněk Štybar v průběžném pořadí klesl o jednu pozici a je devátý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexis Vuillermoz překvapil favority, vyhrál osmou etapu Tour

Alexis Vuillermoz překvapil favority, vyhrál osmou etapu Tour | Zdroj: Reuters

Poslední dva uprchlíky, Larse Baka z týmu Lotto a Michal Golas ze stáje Etixx – Quick-step, byli v osmé etapě Tour de France dojeti 7 kilometrů před cílem 181 a půl kilometru dlouhé etapy mezi Rennes a Mûr-de-Bretagne. Týmy pak začaly okamžitě bojovat o pozice před závěrečným stoupáním.

Dvoukilometrové stoupání v cílové obci má na začátku více než desetiprocentní sklon. Téměř na čele do něj vjel Leopold König, který pracoval pro Chrise Frooma. Kilometr před cílem ale nastoupil Francouz Alexis Vuillermoz z týmu AG2R a vypracoval si drobný náskok, který udržel až do cíle.

Kreuziger i König v osmé etapě splnili úkol, jejich lídři neztratili

Číst článek

Za Francouzem, který Tour jede teprve podruhé, skončil Ir Martin, bonifikaci za třetí místo získal Alejandro Valverde. Jako nejlepší Čech v etapě byl klasifikován 16. Roman Kreuziger, 38. pozici obsadil Zdeněk Štybar a v průběžném pořadí klesl o jednu pozici, nyní je devátý.

Slovák Peter dojel do cíle jako čtvrtý a po výpadku Němce Greipela, který poslední kopec nezvládl, oblékne v zítřejší týmové časovce zelený dres pro vedoucího jezdce bodovací soutěže.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme