Paralympijské cyklisty nedobrovolný pobyt na Kapverdách neotrávil. Den volna prosportovali

Až v sobotu by měla být v Riu kompletní česká paralympijská výprava. Po neplánovaném zdržení kvůli závadě na letadle museli Češi zůstat na Kapverdách. První část reprezentantů včetně doprovodu už zamířila do brazilského Ria. Druhou to čeká právě zítra a zatím zůstává v místě mezipřistání. To se týká například i cyklistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští cyklisté během volného dne na Kapverdách

Čeští cyklisté během volného dne na Kapverdách | Foto: Facebook Český paralympijský tým

Navzdory neplánovanému prodloužení mezipřistání na Kapverdách nemůžou čeští paralympijští cyklisti zůstat bez jakéhokoliv sportovního vyžití.

„Zabrat dali ale spíš oni mě. Dnes jsme to, vzhledem k té situaci, pojali jako odpočinkový den. Tým je na sebe zvyklý, mají mezi sebou vynikající partu. Hráli jsme vodní pólo, plážový volejbal a teďka plavou. Myšlenkami jsme už ale v Riu,“ popisuje kouč českých cyklistů Viktor Zapletal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Program paralympijských cyklistů během zdržení na Kapverdách mapoval reportér ČRo Pavel Petr

Trenér Zapletal přitom na komplikacích, které ztížily cestu českých sportovců do Ria, vidí i pozitiva:

„Tým je ve vynikající psychické i fyzické kondici. Myslím, že takové nenadále situace nejsou vůbec špatné. Když se vybočí z tréninku a z toho stresu, který nás tam čeká. I sport hendikepovaných je už dneska na zcela profesionální úrovni, takže je ta paralympiáda důležitým mezníkem.“

Do sportovních aktivit se svými kolegy se pustil i šestinásobný paralympijský šampion Jiří Ježek. Ten je navíc jedním z těch, kteří v týmu šíří dobrou náladu.

V Riu na nás počkají, smějí se paralympionici. Z Kapverd mají do Ria pokračovat v pátek

Číst článek

„Co má člověk dělat, že? Snažíme si udržovat dobrou morálku, atmosféru. Vyzkoušeli jsme si skoky do vody, dělali jsme synchronizované plavání, akrobacii, vodní pólo a beachvolejbal. Je ovšem tak velké horko, že jsme se pak vrátili do bazénu a už jenom relaxujeme,“ líčí 41letý sportovec.

Aby si Jiří Ježek mohl plnohodnotně zahrát plážový volejbal, musel kvůli tomu přizpůsobit i svou protézu nohy.

„Tím, že se plážový volejbal hraje v písku a moje protéza je náchylná na nečistoty, tak jsem jí musel otejpovat. Dá se říct, že jsem si jí tím i zpevnil, aby se mi nezlomila,“ vysvětluje Jiří Ježek.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme