Paralympijští lukostřelci trénují na parkovišti. Musíme dávat pozor, přiznávají

Brazilské Rio přivítá po letních olympijských hrách také paralympiádu. České barvy na ní bude hájit minimálně šestatřicet sportovců v osmi disciplínách. Mezi adepty na medaile pak zcela určitě budou patřit lukostřelci David Drahonínský a Šárka Musilová. Oba přitom ani moc prostoru k přípravě na zářijový vrchol sezóny nepotřebují.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paralympijští lukostřelci během tréninku na parkovišti

Paralympijští lukostřelci během tréninku na parkovišti | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

V Jánských lázní k tréninku slouží parkoviště, kde se dva účastníci paralympiády, David Drahonínský a Šárka Musilová, připravují.

„Myslím, že Šárka udělala za poslední dva roky velký kus práce a že má všechno před sebou, na rozdíl ode mě. Když bude trénovat a makat na sobě, tak paralympiáda v Riu nemusí být rozhodně její poslední,“ hodnotí Šárku Musilovou lukostřelec David Drahonínský.

Přehrát

00:00 / 00:00

S paralympijskými lukostřelci Davidem Drahonínským a Šárkou Musilovou natáčel reportér ČRo Pavel Petr

„Nejde mu takřka konkurovat, ale dobré je to v tom, že mi může poradit. Nejlepší jsou zkušenosti, kterých má David strašně moc. Tím, že mi říká, co dělám za chyby, tak to mi pomáhá a je to vidět i v mých výkonech,“ říká Musilová o společné přípravě s Drahonínským.

Při udělování cenných rad na ni sice zkušenější z dua lukostřelců občas zvýší hlas, ale Šárka Musilová si v tomto ohledu nestěžuje.

„Občas je to skutečně potřeba. Vím totiž, že jinak přijde nějaká tyč, kterou o mě přerazí,“ líčí s humorem česká reprezentantka.

„Šárka nemá pouze fyzický hendikep, ale i potíže se sluchem, takže z toho důvodu musím být někdy více nahlas. Jsem strašně rád, že na sobě chce Šárka pracovat a chci ji něco předat, abychom potom byli konkurenceschopní v mix týmu,“ vysvětluje Drahonínský.

V přípravě si přitom dvojice lukostřelců vystačí s malým parkovištěm.

„Před 11 lety jsem si tady udělal maturitu a odrazil jsem se odtud na paralympiádu, kde jsem získal zlato. A myslím si, že i Šárka se odtud může odrazit stejně vysoko jako já. Máme tady bezbariérový internát. Paní ředitelka Marešová nám vyšla vstříc, takže to máme od postele na střelnici dvacet metrů. Jen musíme dávat pozor, aby byly ostatní pavilony zavřené a aby nám nějaký dobrovolník nevletěl do rány,“ dodává Drahonínský.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme