Peloton vjede na Tour do hor. König se těší, Bárta se smiřuje s 15 kily navíc

Etapa sice krátká, ale o to výživnější čeká dnes cyklisty na Tour de France. Nebude to sice letos poprvé, co vyjedou do cíle na kopec, ale tentokrát pošlapou na vrchol nejvyšší kategorie. A bude se to týkat i čtyř Čechů. Každý se ale na etapu, do které odstartují z Tarbes, dívá trochu jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stoupání na Col de Feuilla

Stoupání na Col de Feuilla | Foto: Markéta Navrátilová

Jediným z české čtveřice, který si lebedil v etapách úvodního týdne, byl vítěz té do Le Havru Zdeněk Štybar.

Vyhlášený klasikář dal spoustu energie i do průběžného 10. místa celkového pořadí. Zregenerovat, s vidinou pyrenejských stoupání, se chystal o dni volna. „Na kolo půjdeme, zbytek dne ale proležím na pokoji,“ plánoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Leopold König horské etapy vítá. To je cyklistika, kterou mám rád, hlásí

I proto, že se dnes úplně změní styl závodění, bude také Jan Bárta, který se při každé vhodné příležitosti snaží ujet do úniku, vidět na špici závodu asi mnohem méně. I kvůli své postavě, která mu pomáhá na rovinách, ale v kopích je přítěží.

„Když má člověk dobré nohy, tak se mu jede celkem dobře. Pořád ale tahám do kopců o 15 kilo víc než někteří jiní, a to pak jde v těch dlouhých kopcích poznat,“ vysvětluje český časovkářský mistr.

Zaútočí Froome v první horské prověrce? Teprve teď začíná Tour, varuje König

Číst článek

To role superdomestiků Kreuzigera a Königa se změní jen málo. Roman Kreuziger dál bude pracovat pro Alberta Contadora, ale teď už v prostředí, které je mu milejší. A ještě více si změnu profilu z úsečky na křivku užije Leopold König.

„Těším se, hory, Pyreneje, Alpy, to je to pravé závodění. Má být i hezké počasí, to je ta hezká cyklistika, kterou mám rád,“ libuje si Leopold König, i když nepojede na vlastní výsledky, ale bude dál k ruce vedoucímu muži v celkové klasifikaci Chrisi Froomovi.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme