Petr Konečný se těší na volejbalovou Ligu mistrů

Volejbalová reprezentace se po mistrovství světa rozeběhla po celé Evropě. Většina z hráčů je pořádně vidět i dva měsíce po skončení šampionátu. Ve svých týmech totiž patří k tahounům klubů, hrajících Ligu mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační blok Popelka, Konečný, Štokr

Reprezentační blok Popelka, Konečný, Štokr | Foto: cvf. cz

Mezi ty, na které to platí bez výhrady patří například David a Petr Koneční, kteří v dresu francouzského Tour doslova září. Jen pro připomenutí, než se tihle dva k týmu připojili, prohrál francouzský mistr všech devět přípravných zápasů. Od té doby, co se k celku připojili, až na malé výjimky slaví pouze úspěchy a ze všech stran slyší chválu na výkony české reprezentace.

„Prostě všichni hráči i trenéři nás chválí za předvedenou hru i výsledek. Takže ohlas je do dnes,“ říká Petr Konečný, který si hvězdnou formu ze šampionátu přenesl i do týmu Tours.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Konečný se těší na volejbalovou Ligu mistrů

V Lize mistrů francouzský celek dokráčel k nečekané výhře na palubovce Ruského Lokomotivu Belgorod. Nyní ho čeká další velikán Turecký Ferenbahce Istanbul. Více než kvalita soupeře ale nyní trápí Davida i Petra Konečného situace v jejich týmu.

„Máme zraněné oba nahravače, jak prvního Brazilce Redvitz, který je dva týdny mimo hru. Má natržený stehenní sval. Druhý nahravač Luc Decegrete má natržené lýtko. Proti takhle silnému soupeři, jakým je Ferenbahce Istanbul, to pro nás bude hrozně těžké,“ uvědomuje si Petr Konečný.

Hřát ho ale může fakt, že si v souboji s Ferenbahce splní jeden volejbalový sen. „Přál jsem si zahrát proti Ivanu Milkovičovi, protože je to nejlepší universál na světě. Je to komplexní hráč, technický, inteligentní a dokáže ty zápasy vyhrát sám. Takže se těším adoufám, že se mi podaří ho alespoň jednou zablokovat.“

Díky Petrovi víme všechno

Milkovič je jasně největší hvězdou Tureckého celku, ale jinak neměli ve Francii příliš poznatků o hře soupeře a tady zapracovala spolupráce českých volejbalistů.

„Před 14 dny mě oslovilo vedení, že nemají žádné video záznamy, abychom se podívali na hru. Tak přes Petra Pláteníka máme čtyři zápasy Ferenbahce, víme i taktiku vlastně přes něj, takže díky Petrovi Pláteníkovi víme o Ferenbahce vlastně všechno.“

Petr Konečný a jeho oddílový parťák David Konečný nejsou samozřejmě jedinými z českých hráčů, kteří se v Lize mistrů přestaví. V barvách Trentina se představí Jan Štokr na palubovce polského Belchatovu a Lukáš Ticháček s Fridrichshafenem přivítají Rumunské Zalau.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme