Plavec Bartůněk nastoupil i s horečkou, chtěl podpořit týmového ducha

O plavání se i mezi samotnými reprezentanty mluví často jako o ryze individuálním sportu. O to více překvapující je přístup prsaře Petra Bartůňka, který se navzdory zdravotním problémům v Izraeli, rozhodl neukončit své působení na probíhajícím mistrovství Evropy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prsař Petr Bartůněk dokázal na ME  sportovního a týmového ducha se vším všudy

Prsař Petr Bartůněk dokázal na ME sportovního a týmového ducha se vším všudy | Foto: Michal Jurman

„Bylo to fakt hrozné. Včera jsem měl teplotu a už to prostě nejde. Tělo dělá vše pro to, abych se nehýbal,“ musel konstatovat na evropském šampionátu smutně Petr Bartůněk, který do Izraele přijel coby kapitán reprezentačního týmu.

Hned po úvodním sprinterském startu u něj ale naplno propukla viróza, se kterou pravděpodobně na šampionát už přijel. Ruku v ruce s ní přišly vysoké teploty. Bartůněk se ale i v tu chvíli zachoval jako správný kapitán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plavat se dá i s horečkou. Na ME v Izraeli to potvrdil prsař Petr Bartůněk

„Na stovku jsem nastoupil z pocitu povinnosti vůči týmu a vůči tomu, že když už jsem sem přijel, bylo by dobré nechat tu všechno,“ svěřil se 24letý prsař.

S týmovostí si totiž český rekordman už užil v poslední době své. Kvůli rekonstrukci bazénu v Ústí nad Labem se jeho původní tým musel začít připravovat po částech v Děčíně, Teplicích a Litoměřicích. Bartůněk tak na konci loňského roku musel přestoupit přes celou republiku do brněnské Komety.

Spolupráci s novým trenérem Martinem Vernerem si nemůže vynachválit. „Ferda (Martin Verner, pozn. red.) je na tyhle věci citlivý, vymýšlí to do posledního detailu. Je to náročnější na profesionalitu, tomu člověku jste schopní říct spoustu věcí, takže spolupráce je dobrá,“ chválí kouče.

Bazén na severu Čech se poslední listopadovou neděli opět otevřel, nyní ale už zase nechce Bartůněk utíkat od rozdělané práce, současného kolektivu a lidí jemu zavázaných. V Kometě tak chce zůstat minimálně do olympijských her.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme