Plavec Janeček vylepšil český rekord na polohové čtyřstovce téměř o 4 sekundy

Talentovaný plavec Pavel Janeček nedávno překonal letitý národní rekord Květoslava Svobody v polohovém závodě na 400 metrů, a že by mohl být klidně nástupcem někdejšího úspěšného reprezentanta, svůj listopadový čas totiž vylepšil o 3 vteřiny a 94 setin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Janeček dál překonává vlastní limity na polohových tratích%2cna MS z toho bylo 16. místo.JPG

Pavel Janeček dál překonává vlastní limity na polohových tratích%2cna MS z toho bylo 16. místo.JPG | Foto: Michal Jurman

„Vůbec nevím, jestli jsem to plaval já. Musím se na ten čas ještě pořádně kouknout,“ nevěřícně kroutil hlavou krátce po pohledu na výsledný čas na mistrovství světa plavec náchodského klubu Delfín Pavel Janeček.

V listopadu vylepšil na polohové čtyřstovce o pouhých 15 setin sekundy sedm let starý rekord Květoslava Svobody. Necelé tři týdny na to, pak jasně potvrdil, že nešlo o náhodu. Svůj vlastní čas stlačil na světovém šampionátu dolů o neskutečné téměř čtyři sekundy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na důvody zlepšení Pavla Janečka se plavce přímo v Dauhá zeptal reportér ČRo Michal Jurman

Za aktuálními úspěchy stojí hlavně jeho nový trenér z pražského Strahova Jaroslav Strnad. „Hrozně si s ním rozumím. Říkal, že mám natrénováno, že se mu to v Brně nelíbilo. Docela jsem se divil a teď jsem překvapený já. Uvidíme, kam to ještě posunu,“ přemýšlí už dopředu vytáhlý plavecký čahoun.

Jeho aktuální výkonnosti prospívá v Praze také společný trénink s další českou kometou polohových tratí, Barborou Závadovou.

„Je dobře, když trénujeme spolu. Jsem ráda, když se můžu tahat za těmi rychlejšími, což jsou v Česku kluci. Doufám, že nám to svědčí, Pavel se zlepšuje, já se vracím ke starým časům,“ pochvaluje si sedmá žena z polohového závodu mistrovství světa na 400 metrů.

Janeček na stejné trati skončil nakonec v Kataru šestnáctý. Aby mohl myslet na finále, musí ještě zapracovat. „Nejslabší styl mám v prsou,“ upozorňuje Janeček na třetí úsek polohových tratí, který je zatím největší slabinou jak jeho tak Barbory Závadové.

Aktuálně ale myslí náchodský plavec spíše na motýlkářský styl. V něm se totiž na trati 200 metrů rozloučí z účastí na letošním mistrovství světa a rozhodně by i na této trati chtěl potvrdit enormní výkonnostní posun, kterého v zimní sezóně dosáhl.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme