Plavec Povýšil se fotografováním zatím nerozptyluje. Rio může rozhodnout o jeho další budoucnosti

Hendikepovaný plavec Jan Povýšil by se na paralympiádě v brazilském Riu rád věnoval i fotografování. Zatímco první disciplína sto metrů volný způsob ho čeká už ve čtvrtek, na focení v Brazílii přece jen musí nějaký čas kvůli zapomenuté nabíječce počkat. Soustředí se tak především na co nejlepší výsledek, který může leccos prozradit i směrem k jeho účasti na příští paralympiádě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavec Jan Povýšil by rád startoval i na příští paralympiádě

Plavec Jan Povýšil by rád startoval i na příští paralympiádě | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Nestíhám, protože jsem si zapomněl vzít nabíječku. Naštěstí mi ji posílají přes fotografa, tak čekám,“ říká na úvod Jan Povýšil.

Hendikepovaný plavec patří k nejzkušenějším v české výpravě. V Riu bude startovat na páté paralympiádě. Na druhé straně se tak Tokio 2020 stává pro něj další možnou metou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když přinesu domů dostatečné množství finančních prostředků, můžu si plavat, jak dlouho budu chtít, říká paralympionik Jan Povýšil

„Záleží, jak se zadaří v Riu a jak to poté bude se sponzory, jestli třeba nenastoupím do práce a podobně. Mám pocit, že když budu domů přinášet stejné prostředky jako teď, manželka mě rychle vydědí. Rád bych jel, ale nemůžu to slíbit,“ sdělil upřímně Povýšil.

Právě manželka ho přímo v Riu podporovat nebude, do Brazílie s ním nepřicestovala. Její reakci na pokračování sportovní kariéry si ovšem plavec s přezdívkou Dědek představit umí.

„Když přinesu domu dostatečné množství finančních prostředků, můžu si plavat, jak dlouho budu chtít. Na druhou stranu shánět peníze není úplně sranda,“ ví český paralympionik.

Největší odměnou je pro něj samotný start v Riu, který pro hendikepované sportovce představuje vrchol.

„Paralympiáda je to nejvíc, kam se můžeme dostat – stejně jako olympiáda. Je tam morální i tréninková satisfakce,“ dodává před začátkem plaveckých soutěží Povýšil.

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme