Plavecká soutěž měst se konala na dvou desítkách míst v ČR a tentokrát i v Praze

Ve 22 krytých bazénech v Česku dnes probíhala tradiční Plavecká soutěž měst určená rekreačním plavcům všeho věku. Po mnohaleté pauze se do ní zapojila také Praha, konkrétně areál Slavie ve vršovickém Edenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavecký bazén - ilustrační

Plavecký bazén - ilustrační | Foto: fotime.com

Je notoricky známo, že získat pro účast některý z pražských bazénů do Plavecké soutěže měst je takřka neřešitelný úkol. Nejčastějším argumentem je, že bazény mají ustálený rozvrh a že plavecký oddíl by je hnal.

„Je to jen o domluvě. Také máme plavecký oddíl a kromě toho částečně probíhá i výuka škol. Bazén je tedy také plně využitý, ale upravit to na jeden den, není po domluvě problém,“ říká Jana Boubínová organizátorka tohoto plaveckého klání na Slavii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do pražských Vršovic na plavecký stadion v Edenu zamířil i moderní pětibojař David Svoboda

Ve vršovickém bazénu byly k vidění nejrůznější generace. Některým na čase zaplavané stovky záleželo, některým méně.

„Chci se jen tak rozproudit než půjdu do školy. Na konci semestru už snad budu mít lepší čas. Nejtěžší je si rozvrhnout síly a vědět, kdy zabrat, jestli na začátku nebo na konci,“ svěřuje se jeden z vydýchávajících se plavců držících se za okraj bazénu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž z Plavecké soutěže měst v Jablonci nad Nisou

Zápolení ve vršovickém bazénu si nenechal ujít a přišel se podívat také olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, proto kterého je plavání důvěrně známou záležitostí. Jak si ale vede v oblíbenosti v konkurenci jeho zbylých čtyř disciplín?

Přehrát

00:00 / 00:00

Českobudějovický bazén je tradičním místem konání Plavecké soutěže měst

„Mám ho rád a mám k němu blízko. Závodně jsem plaval osm let. A v rámci moderního pětiboje je to nejoblíbenější část hlavně v letních měsících, když je venku horko, jsem rád, že se můžu osvěžit,“ prozrazuje Svoboda a dodává, proč je rekreační podoba tohoto sportu tak potřebná:

„Obrovskou výhodou plavání je, že se dá provozovat do vysokého věku. Je velmi šetrné vůči pohybovému aparátu a pomáhá lidem udržovat se v kondici a bez nějakých bolestí.“

Reportér Českého rozhlasu David Nyč si v Jablonci v rámci Plavecké soutěže měst uplavat stovku vyzkoušel | Foto: David Nyč

Výsledky Plavecké soutěže měst, která se konala například také v Jablonci nad Nisou, Českých Budějovicích nebo Bohunicích a jejímž mediálním partnerem byl Český rozhlas, najdete na této webové adrese.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme