Plavkyně Závadová postoupila na MS do finále polohové čtyřstovky

Česká výprava plavců se na mistrovství světa raduje hned úvodní den z finálové účasti. Do odpoledního boje nejlepších osmi postoupila na polohové čtyřstovce šestým časem Barbora Závadová. V odpoledním programu se představí i Simona Baumrtová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Závadová má na začátku zimní sezóny dost důvodů k úsměvům

Barbora Závadová má na začátku zimní sezóny dost důvodů k úsměvům | Foto: Michal Jurman

Závadová si postupem do finále splnila cíl, se kterým do Dauhá přiletěla.

„250 metrů bylo super, ale na posledních 150 metrech jsme se trápila. Už několikrát jsem závod ztratila o kousíček, proto jsem se na závěrečné pětadvacítce kousla. Povedlo se mi přiblížit k časům, které jsem kdysi plavala. Snad je všechno na dobré cestě,“ řekla 21letá plavkyně.

O start ve finále znakařské stovky bude odpoledne bojovat i Baumrtová, která chce ještě zrychlit a také se vyvarovat technických chyb.

„Nateklo mi do brýlí, což nebylo zrovna příjemné. Rozplavby jsem nejela úplně naplno, takže s časem jsem poměrně spokojená. Myslím, že odpoledně to bude ještě lepší,“ věří chomutovská rodačka.

Chocová do semifinále neprošla

Dvacátá místa pak shodně obsadili na motýlkářské stovce Jan Šefl a na prsařské padesátce Petra Chocová. Ta do závodu nastoupila i přes doznívající angínu, což se na 28leté reprezentantce podepsalo. Od postupu do semifinále ji přesto nakonec dělilo jen 15 setin sekundy.

„Spokojená nejsem, chtěla jsem rychlejší čas. Opravdu bylo znát, že jsem nebyla dva dny ve vodě a ležela jsem s horečkami. Chyběl mi cit pro vodu, vůbec jsem necítila síly záběru. Strašně mě to štve,“ zhodnotila závod Chocová.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme