Plíškové zápasy v pozdních hodinách nevadí. Nejsem ranní ptáče, říká před Turnajem mistryň

Tenistka Karolína Plíšková má před sebou premiérovou účast na Turnaj mistryň. Čekají ji na něm noční zápasy. Pořadatelé finálové akce ženského profesionálního okruhu totiž udělali hned několik organizačních změn oproti loňsku, a tak budou hrát singlistky v Singapuru až na výjimky v pozdějších časech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková se US Open loučí jako poražená finalistka

Karolína Plíšková se US Open loučí jako poražená finalistka | Zdroj: Reuters

I tenistky se mohou dělit na sovy a na skřivany. A pokud patří do první skupiny, budou to mít na Turnaji mistryň v Singapuru zřejmě jednodušší.

Než totiž ve čtvrtek začne soutěž deblistek, budou hrát zápasy pouze ve večerním či nočním čase. Je to zřejmě výhodnější pro zdejší fanoušky, kteří tak dají lépe dohromady práci i zábavu.

Možná je to teď snazší i pro evropské diváky, protože mohou duely sledovat odpoledne, ale nebude to složitější pro samotné hráčky?

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolíně Plíškové pozdější starty utkání na Turnaji mistryň nevadí. Vyspím se, najím se a dobře se připravím na zápas, vysvětluje česká tenistka

„Určitě nejsem ranní ptáče, ale přiznám se, že mám radši zápasy přes den pod sluníčkem. Na druhou stranu je to tady pro všechny stejné, takže mi to tak nevadí. Budu mít na všechno víc času, takže se můžu vyspat, najíst, všechno podřídit zápasu a dobře se připravit,“ řekla Karolína Plíšková.

Tu čeká v pondělí duel se Španělkou Gabriňe Muguruzaovou a dále jsou v Bílé skupině ještě Polka Agnieszka Radwaňská a Ruska Světlana Kuzněcovová.

Že by Plíškové neměly pozdější hrací časy uškodit, věří i trenér Jiří Vaněk. „Pro nás je to v pohodě. Když má svůj spánek, tak pak vždycky hraje dobře,“ podotkl kouč.

Stejně jako spánek ale mohou být důležití i lidé, kteří českou tenistku přímo v Singapuru doprovázejí. Díky trenérům, mamince i příteli Michalovi, může být pro Plíškovou delší čekání na zápasy o poznání snesitelnější.

„Je hezké se sem vůbec dostat. Nechci být negativní, ale je možné, že jsem tady naposled. Mám tady mamku i Michala. Je lepší tady někoho mít, popovídáme si, zabavíme se,“ dodala před svým prvním zápasem na Turnaji mistryň česká tenistka Karolína Plíšková.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme