Plzeň se stane hlavním městem světového cyklokrosu

Na okruhu v Plzni Doubravce se dnes pojede druhý závod Světového poháru Grand Prix Škoda. Jako jeden z favoritů v něm nastoupí v duhovém trikotu i mistra světa a letošní jasný suverén Zdeněk Štybar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar přijíždí do cíle MS v cyklokrosu jako první.

Zdeněk Štybar přijíždí do cíle MS v cyklokrosu jako první. | Foto: Tomáš Adamec

První závod světového poháru je jel uplynulou neděli ve Švýcarsku, kde Zdeněk Štybar zvítězil před uzdraveným Nilsem Albertem. V Plzni Štybar obhajuje třetí místo z loňského ročníku.

„Zdeněk Štybar má v tuto chvíli za sebou šest startů a šest vítězství. To znamená, že do Plzně přijíždí neporažen. Věřím, že s dnešní formou a připraveností na to v Plzni zvítězit určitě má, poznamenává jeden z hlavních organizátorů závodu Jiří Novotný.

Na startu se objeví nejen osmička českých cyklokrosařů, ale i kompletní světová špička včetně mistrů světa a vítězů světových pohárů. Štybar to tak nebude mít jednoduché.

Oproti loňskému premiérovému ročníku doznala plzeňská trať Světového poháru některých změn. Které jsou ty nejpodstatnější, to nejlépe ví právě Jiří Novotný:

„Budou přidány některé kosmetické smyčky a technické pasáže, aby si diváci mohli cyklokrosaře prohlédnout z bezprostřední vzdálenosti. Nejzajímavějším místem na okruhu bude určitě výběh po 23 plzeňských schodech.“

A ještě k jedné změně v Plzni dochází. Diváci tentokrát si musí za cyklokros zaplatit.

„Tuto změnu jsme velmi dlouho diskutovali s ředitelem závodu. Bavili jsme se i s pořadateli jiných sportovních akcí. Nejdříve jsme ohlásili vstupné 100 korun, nakonec jsme se rozhodli pro lidštějších 50 korun,“ dodává Novotný.

Kategorie elite startuje ve 14.30 a tou nejlepší pozvánkou do Plzně je určitě momentální forma českých cyklokrosařů v čele s letos neporaženým Zdeňkem Štybarem.

Ladislav Válek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme