Po olympiádě mi práce přibyla, přiznává realitní makléř a vodní slalomář Gebas

Když je někdo ve svém oboru dobrý, obvykle se to rozkřikne a pak se mu zákazníci nebo klienti jen hrnou. Platí to i pro vodního slalomáře Vítězslava Gebase, ale možná trochu jinak, než byste čekali. Svým výkonem na olympijských hrách v Riu, kde mu jen o 13 setin unikl bronz, si zajistil víc práce v realitní kanceláři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodní slalomář Vítězslav Gebas.jpg

Vodní slalomář Vítězslav Gebas.jpg | Foto: Český olympijský výbor

„Lidé, kteří mě znali dřív, najednou zjistili, že k tomu dělám ještě něco, co by se jim mohlo hodit. Začali mi volat, takže práce bylo hodně,“ říká Vítězslav Gebas.

A k lidem, kteří znali Vítězslava Gebase jako sportovce a nikoliv realitního makléře, se přidali ještě dřívější klienti, kteří si přáli jednat právě s úspěšným olympionikem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vodní slalomář Vítězslav Gebas neměl po olympiádě čas na trénink. Vytížilo ho jeho podnikání

„Trošku jsme museli přerozdělit kompetence, protože některé věci nejdou obsáhnout v jednom člověku,“ vysvětluje slalomář.

Víc práce mělo pro Vítězslava Gebase dva následky.

„Práce znamenají peníze, což mě na tom baví nejvíc – ta přímá úměra,“ přiznává.

Ale také rázem po návratu z Ria neměl v podstatě žádný čas na trénink a přitom před sebou ještě posledních pár závodů. Podle představ se mu nepovedly úplně všechny – třeba na Světovém poháru v pražské Troji skončil devátý – ale i bez zvláštní přípravy zvládl vyhrát mistrovství republiky a na náročné trati na Trnávce dotáhl k vítězství i sérii Českého poháru.

„Do této chvíle jsem nikdy nejel závody, na které bych se nijak nepřipravoval. A najednou jsem zjistil, že to jde i takto. Na Trnávce byl Michal Martikán (dvojnásobný olympijský vítěz, pozn. red.) i další, přesto jsem jim ujel o pět vteřin. Měl jsem to dobře rozjeté, ale mohl jsem přijít o celkové vítězství v poháru. Šel jsem do toho tedy naplno a nakonec jsem měl za letošek pět výher a jedno druhé místo. Někdo si asi řekne, že šlo jen o Český pohár, ale záleželo mi na tom,“ dodává Gebas.

Celá uplynulá sezóna, ve které si účastí na olympijských hrách splnil dětský sen, nabila 32letého Vítězslava Gebase natolik, že se rozhodl pokračovat až do příštích Her v Tokiu. I kdyby to po nich mělo znovu dočasně znamenat víc práce v realitní kanceláři a méně času na trénink.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme