Po pěti letech cinkla Čechům na ME stolních tenistů medaile

Čeští stolní tenisté si o zlato v mužských družstvech nezahrají. Stop v soutěži jim vystavila semifinálová porážka od Bělorusů 1:3 na zápasy. Přesto ale nálada v týmu nebyla typicky poraženecká - pochmurná. Sestava Dmitrij Prokopcov, Petr Korbel a Josef Šimončík si vybojovala bronzovou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Samsonovovi (vlevo) si vylámal zuby i Petr Korbel (vpravo)

Na Samsonovovi (vlevo) si vylámal zuby i Petr Korbel (vpravo) | Zdroj: ČTK

,,Tak vám mockrát děkujem, že jste o nás tak pěkně psali a na to třetí místo," trenér Tomáš Demek roznáší skleničky, říká přípitek a není se co divit. Medaile z mužských družstev tu nebyla dlouhých pět let. Hned ale mění tón a svěřuje se, že jeho družstvo mělo na víc.

,,Třetí místo je výborné, ale musím říct, že jsem dneska trošičku zklamaný. Ono to přejde za chviličku, to je samozřejmé, ale musím říct, že Dima to nezvádl jak po psychické tak i taktické stránce. Ale to je těžké. Byl pod obrovským tlakem, věděl, že musí opravdu vyhrát. A to se fakt nehraje jednoduše," ví reprezenatční kouč Demek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stolní tenisté mají z domácího ME bronz

,,Tak byl jsem zklamaný, protože tým mi věřil, že bych s obranářem Šetinem měl vyhrát. Neříkám, že musím, je to sport a může se stát cokoliv, ale tenhle bod byl podle mě nejdůležitější. Takže to beru na sebe, no. Škoda že jsem to prohrál," hází si popel na hlavu Dmitrij Prokopcov, po jehož prohře v úvodním semifinálovém duelu už byla šance na obrat velmi malá.

,,20%, víc ne, protože Vlad je ve vynikající formě. Kluci taky hrajou dobře, ale když je Vlad takhle v laufu, tak já říkám, že bude mít velkou šanci na zlato i mezi jednotlivci," uzavřel trenér Demek s tím, že s bronzovou medailí na krku je zbytečné být dlouho smutný. Ostatně, i sám Dima, jak mu přezdívají fanoušci, si byl dobře vědom, že takového výsledku se nedosahuje každý den.

,,Tak je to můj životní úspěch, hraju za Česko druhým rokem a doma získat medaili jsem si hodně přál," prozradil novinářům Dmitrij "Dima" Samsonov.

Čeští stolní tenisté do finále ME nepostoupili
Čeští stolní tenisté mají z ME jistou medaili
Stolní tenistky ztratily nadějně rozehraný duel s Maďarkami
Korbela čeká první mistrovství před domácím publikem

Radim Sajbot, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme