Po závodě F1 bylo zadrženo devět mužů. Měli na sobě spodní prádlo s motivem malajsijské vlajky

Nečekanou dohru měl konec nedělní Velké ceny Malajsie pro devět australských fanoušků, kteří po dojezdu závodu slavili vítězství jejich krajana Daniela Ricciarda. Parta mladíků totiž byla zadržena policií poté, co se vysvlékla jen do spodního prádla. To navíc mělo motivy malajsijské národní vlajky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo.

Pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo. | Zdroj: Reuters

Muži ve věku 25 až 29 let jsou nyní vyšetřováni za úmyslnou urážku a možné narušení míru.

Jejich fotky, které byly pořízeny přímo na okruhu v Sepangu, se brzy po incidentu začaly hojně sdílet na sociálních sítích. Fotografie v Malajsii, která je částečně muslimskou zemí, příliš pochopení nevyvolaly. Uživatelé sociálních sítích muže obvinili z urážky Malajsie.

„Muži byli zadrženi v neděli v 17.00 místního času a budou čtyři dny zadržováni v zařízení mimo hlavní město Kuala Lumpur,“ uvedl pro místní tisk šéf sepangské policie Abdul Aziz Ali.

Fanouškům se stalo osudné to, že jsou zákony v Malajsii, které se týkají neslušného chování na veřejnosti, poměrně přísné. Vloni například byla v Malajsii zadržena i Britka, která se nechala fotit odhalená na vrcholu hory Mount Kinabalu .

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme