'Podělali' jsme si to sami, lituje prohry smečař Petr Michálek

Bojovali, ale nestačilo to. Tak můžeme zhodnotit výkon českých volejbalistů v utkání mistrovství Evropy proti domácím a vysoce favorizovaným Bulharům. Češi v Sofii prohráli 2:3 na sety a porážka po boji mrzela i smečaře Petra Michálka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Michálek (uprostřed) s Danielem Pfeiferem a Kamilem Barankem těsně před prohraným utkáním s Bulharskem

Petr Michálek (uprostřed) s Danielem Pfeiferem a Kamilem Barankem těsně před prohraným utkáním s Bulharskem | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Hodnotí se to blbě, emoce jsou smutné. Čtvrtý set jsme si podělali sami a tím jsme si asi prohráli zápas,“ krotil emoce po prohraném tie-breaku smečař české reprezentace Petr Michálek.

I ve druhém setu čeští volejbalisté vedli o pět bodů, ale nakonec ho stejným rozdílem ztratili. Na hře mladého českého výběru opět byly znát emoce pramenící z výkonu rozhodčích, na které si hráči stěžovali už včera po prohře s Nizozemskem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté Bulharsku vzdorovali, ale prohráli 2:3. S Petrm Michálkem po zápase mluvil jeho jmenovec Petr Kadeřábek

„Určitě jsme se měli soustředit na svůj výkon. Rozhodčí sice předvedli špatný výkon, ale to nás neopravňuje k tomu, abychom sklopili hlavu,“ ví 25letá opora Českých Budějovic.

„Jsme mladý tým a často se nám stává, že nakupíme několik chyb za sebou. Když to dokážeme omezit, budeme daleko úspěšnější,“ věří 190 centimetrů vysoký volejbalista, který si v zápase s Bulhary připsal 13 bodů a v této statistice byl třetím nejlepším Čechem.

Volejbalisté trápili favorita, s Bulharskem nakonec prohráli 2:3

Číst článek

I přes konečnou prohru získal tým Zdeňka Šmejkala překvapivý bod do tabulky skupiny. Zítra se o postup utká s Německem.

Musíme hrát úplně stejně jako dneska s Bulhary. Pak můžeme přemýšlet o vítězství. Nesmíme se bát a sklopit hlavu. Musíme bojovat o každý balon,“ burcuje Petr Michálek.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme