Pořadatelé odtajnili trasu Tour de France. Na cyklisty čeká více hor a méně časovek

Cyklističtí fanoušci a někteří novináři teď sedí u počítačů, mají před sebou mapu příštího ročníku Tour de France a hledají hotely, kde budou o příštím červenci bydlet. Pořadatelé totiž dnes zveřejnili trať 102. ročníku nejslavnějšího závodu světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnostní prezentace se zúčastnili také cyklisté Kittel (zleva)Kwiatkowski, Kristoff, Nibali, Pinot, Peraud a Evans

Slavnostní prezentace se zúčastnili také cyklisté Kittel (zleva)Kwiatkowski, Kristoff, Nibali, Pinot, Peraud a Evans | Zdroj: Reuters

Nadcházející ročník Staré dámy nabídne zhruba 3350 závodních kilometrů. Trať povede z nizozemského Utrechtu a bude pestrá a mimořádně náročná.

Úvodní časovka bude dlouhá jen 14 kilometrů, pak čeká cyklisty několik dojezdů do příkrých stěn cílových měst, ale také pavé, dlažební kostky na belgicko-francouzském pomezí, jízda na větru podél La Manche, deštivá Bretaň s týmovou časovkou a samozřejmě Pyreneje a Alpy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezentaci Tour de France sledoval reportér Tomáš Kohout

Po roce se opět bude vyjíždět na L'Alpe d'Huez, pořadatelé ale tentokrát zamítli rovinatý rozjezd či sjezd do cíle. 138 kilometrů dlouhá etapa povede pouze po tradiční trati přes Col du Télégraphe na Galibier a pak na L'Alpe d'Huez, kde v závěrečných 21 zatáčkách cestou do lyžařského střediska může ztratit kdokoliv téměř jakýkoliv náskok.

Bude to nejspíš i historicky nejrychlejší výjezd na tento slavný kopec, kde cyklistům fandí i milion lidí.

Pět etap bude končit dojezdem na některém z horských vrcholů, na trase ale cyklisty čeká i několik krátkých prudkých stoupání včetně legendární Zdi v Huy, kde je tradiční závěr klasického závodu Valonský šíp, či Mur de Bretagne.

Vrchařské kvality v Pyrenejích prověří výjezd na La Pierre St. Martin, kde budou muset jezdci zvládnout 15,3 km dlouhý úsek s průměrným stoupáním 7,4 procenta.

Tomáš Kohout, Petr Král, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme