Potlučená 'Gorila' Greipel na Tour dominuje spurtům. Síly šetří díky týmu

Když jde o hromadné dojezdy, vládne Tour de France německý cyklista André Greipel. Má takovou páru v nohách, že dokáže finišovat rychlostí přes 60 kilometrů v hodině a díky práci svých kolegů odráží i útoky Slováka Sagana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

André Greipel (vpravo) vítězí v dalším hromadném dojezdu na Tour de Franc

André Greipel (vpravo) vítězí v dalším hromadném dojezdu na Tour de Franc | Zdroj: Reuters

Když dojde na letošní Tour na hromadný dojezd po rovině, vsaďte na to, že vyhraje André Greipel. Němec jezdící za belgický tým Lotto-Soudal si v nich počíná téměř suverénně.

„Dobře se to počítá. Když jsem vyhrál tři etapy ze čtyř a jednou jsem byl druhý. A myslím si, že na to můžeme být pyšní,“ odpověděl André Greipel na na otázku, jestli se mu může říkat "Král spurtů". V pelotonu má ale jinou přezdívku - "Gorila".

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč André Greipel nemá na Tour de France konkurenci zjistil reportér ČRo Tomáš Kohout

Vůbec se nechválil, mluvil v množném čísle, myslel tým a není se co divit. Jeho ohromná, po obvodu snad 70centimetrová, stehna dostávají zabrat. A potlučené koleno také. Pomoc spolujezdců vítá o to víc.

„Víc mě bolelo stehno, než samotné koleno. Ale kluci mi pomohli, takže jsem mohl šetřit síly, kde to jen šlo. A vyplatilo se,“ zůstal skromný 33letý rodák z Rostocku.

Etapové triumfy mu zároveň zvedají sebevědomí. „Ano, ale sebedůvěra moc nepomůže, musíte na to samozřejmě mít i sílu. A když jsem se schoval a ostatními, trochu jsem jí ušetřil. A pak když se procpal dopředu, navzdory silnému protivětru z toho byl hodně dobrý spurt a jsem hrdý,“ uzavřel André Greipel.

Cílová fotografie 15. etapy Tour de France | Foto: Reuters

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme