Praha - Karlovy Vary - Prahy vyhrál Němec Schillinger

Cyklisté mají za sebou 65. ročník nejstaršího cyklistického závodu v Česku. Klasiku Praha - Karlovy Vary - Praha vyhrál potřetí za sebou Němec. Tentokráte Andreas Schillinger z týmu NetApp. Jako nejlepší Čech dojel třetí Leopold König. Ale těch zklamaných byste za cílem na Strahově našli více.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklostezka

Cyklostezka | Foto: Fotobanka stock.xchng

Leopold König se v závěru ocitl ve slibně vypadajícím úniku, Poté, co skončila samostatná jízda uprchlíků, kteří se odpojili už na 12. kilometru, se na 243. vydal vpřed právě König se dvěma soupeři. V motolském kopci jeden odpadl, ale ten druhý - Němec Schillinger - jaksi ne a ne střídat.

,,Odjel jsem s výkonnostně slabším závodníkem, vždy když jsem střídal, tak jsem musel zvolnit. Skoro celé jsem to odtáhl sám, zkoušel jsem ho utrhnout, asi desetkrát, ale nepovedlo se to," smutnil Leopold König, zatímco Schillinger se vedle usmíval, protože nakonec vyhrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Praha - Karlovy Vary - Prahy vyhrál Němec Schillinger

Mezi poražené se zařadil i František Raboň, který dojel v dresu českého národního týmu na 17. příčce. V kopci u slavné nemocnice, kde König nastupoval, on naopak hodně ztratil.

,,V půlce jsem měl defekt předního kola, až na Strahov jsem to sjížděl. Navíc týmy Hradce a NettAppu tam měly snad čtyři jezdce," vysvětloval Raboň. A v podstatě to také znamenalo konec nadějím. To Leopold König přišel o šance na triumf až při závěrečném spurtu.

,,I tak to je pro mě hodně dobrý výsledek. Třeba budu i spokojený se třetím místem, až opadnou emoce," povzdechl si Leopold König. A František Raboň jen dumal, proč už potřetí za sebou vyhrál nejslavnější český závod Němec.

,,Úroveň je vyšší a vyšší, v začátcích závodu tu jezdilo více Čechů. A pak také - mnoho cyklistů odejde kvůli délce," popisuje František Raboň.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme