Přijdu, uvidím, zvítězím a odejdu, plánuje plavec Jan Micka na 800 metrů

Ve své poslední juniorské sezoně vybojoval český plavec Jan Micka šest medailí z evropského a světového šampionátu. Přechod mezi seniorskou elitu je ale i pro něj hodně „trnitá“ cesta. Dnes se na ni 20letý český mladík vydá na mistrovství světa znovu, a jak sám říká, v ruce bude třímat hodně ostrou šavličku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavec Jan Micka

Plavec Jan Micka | Foto: Josef Šmejkal

„Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem, odcházím,“ svěřuje se Micka s návodem, kterým se chce řídit v dnešním závodě na 800 metrů.

A to na rozdíl od předchozího kazaňského klání na poloviční trati, kde skončil daleko za svými očekáváními.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český plavec Jan Micka spolu s tréninkem těla piluje americké sebevědomí. Na MS v Kazani s ním před závodem na 800 metrů mluvil Michal Jurman

Recept na úspěch zná. Už teď trénuje nejvíce ze všech českých plavců, pak je tady ale také otázka hlavy.

Na setkání s americkým týmem to doslova hýří úsměvy a to jsou zámořské hvězdy vystavěny nesrovnatelně většímu tlaku než ty české. Typické americké sebevědomí si přitom přenášejí i do osobního života.

„Mluvil jsem s Tylerem Clarym, olympijským vítězem na znak, pili jsme plzeň a koukali na film. Ne, bylo mi 17, bylo to nealkoholické pivo,“ směje se Micka.

Ať už bylo pivo jakékoliv, Tyler Clary právě po této probdělé noci vyhrál v Londýně svůj olympijský závod.

Kolářová a Šefl vytvořili na MS české rekordy, van der Burgh pokořil světový

Číst článek

„Takový bohém,“ přemýšlí nahlas Micka nad tím, s jakým pocitem by rád dnes dorazil ke svému téměř osmiminutovému trápení na mistrovství světa.

Michal Jurman, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme