Přípravu Jiřího Boušky ovlivnil malý syn, v Riu bude útočit na pátou medaili

Jiří Bouška patří k nejúspěšnějším českým účastníkům paralympiád. Z Atén a Pekingu přivezl čtyři medaile – tři bronzové a jednu stříbrnou. Do Ria 36letý sportovec přijel poprvé jako otec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paracyklista Jiří Bouška (uprostřed v bílé přilbě)

Paracyklista Jiří Bouška (uprostřed v bílé přilbě) | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Největší rozdíl je, že mám ročního syna. Rytmus přípravy se musel podřídit rodině. Takhle život funguje a já jsem rád, že mám skvělého prcka,“ těší čerstvý přírůstek do rodiny Jiřího Boušku.

Malý Honzík se má čile k světu a byl už na dráhovém mistrovství světa v italském Montichiari. Svěřenec trenéra Daniela Tremla přesto hledal cesty, jak efektivně trénovat i regenerovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Bouška se vloni stal otcem, paralympijskou medaili chce získat i pro malého Honzíka

V první polovině sezony tak absolvoval s týmem závodní program ani ne tak s důrazem na výsledky, jako spíš na to, aby dobře trénoval a příprava ho bavila.

Další měsíce absolvoval částečně sám, částečně s kolegy či na motorkou.

„Ve speciální přípravě na Rio už je to spíš individuální, ale člověk není psychicky vyčerpaný. Jsem natěšený, cítím se dobře fyzicky a mám dobrou hlavu. Opravdu se těším,“ říká před závodem na kilometrové trati.

Bez stresu a velkých nervů to ale na paralympiádě nejde. „Teď už to beru jinak. Vím, na co mám natrénováno a kam patřím. Stav svého těla dokážu lépe odhadnout,“ uklidňuje se Jiří Bouška, který v dětství prodělal mozkovou obrnu.

Jiří Bouška s trenérem Danielem Tremlem | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme