Pro cyklokrosařku Nash není role favoritky pro MS v Táboře ničím novým

Jihočeský Tábor hostí po pěti letech světový šampionát cyklokrosařů. Při neúčasti Zdeňka Štybara se největší medailové naděje dávají Kateřině Nash. Sedmatřicetiletá závodnice si v letošní sezoně drží skvělou formu. Ze tří startů v seriálu Světového poháru si připsala jedno vítězství a dvě druhá místa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklokrosařka Kateřina Nash

Cyklokrosařka Kateřina Nash | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Do startu závodu ještě nějaký čas zbývá. Značí úsměv ve vaší tváři, že je všechno v naprostém pořádku?

I kdybych se mračila, tak mi to k ničemu nepomůže (směje se).

Přispěla k pohodě i kontrola trati?

Trať v Táboře se mi opravdu líbí a podmínky se budou asi hodně měnit. Přijela jsem ve středu, abych sledovala, jak se bude trať měnit, jestli bude zmrzlá. Aby měl člověk představu o změnách. V sobotu už budu aspoň vědět co a jak.

Přehrát

00:00 / 00:00

S cyklokrosařkou Kateřinou Nash o ambicích před víkendovým MS v Táboře mluvil reportér Pavel Petr

Co by pro vás bylo z hlediska povrchu a trati nejideálnější?

Budu raději, když trať bude trochu měkčí a ne moc zmrzlá.

Co vás přimělo se do Tábora vrátit? Už jsme zaslechli prognózy o konci kariéry…

Vzpomínky na poslední Tábor. Pro český cyklokros, cyklistiku i samotnou zemi je to obrovská akce. Chtěl jsem toho být součástí a podpořit lidi, kteří do toho dávají čas a energii. Jsem ráda, že jsem si na podzim sedla a řekla si, kolik závodů musím odjet, abych si vyjela dobrou startovní pozici. Chtěla jsem mít pořád sílu na to, abych mohla v lednu startovat na mistrovství světa. S naplánováním sezony jsem spokojená.

Trať pro MS v cyklokrosu je připravena. Organizátoři ji ještě vylepšili

Číst článek

Ve vašem případě to ale asi bude jiné než před pěti lety v Táboře. Mezi českými reprezentanty jste totiž jedním z medailových želízek v ohni. Jak se s touto rolí sžíváte?

Na to nemyslím. Když jsem tady závodila naposledy, tak šlo o vůbec moje první mistrovství světa v cyklokrosu. Tenkrát jsem krásně zajela, bylo z toho možná trochu nešťastné, ale pořád skvělé čtvrté místo. Od té doby pokaždé, když na mistrovství jedu, tak patřím mezi kandidátky. Ta pozice pro mě není zase tak šokující a nová. Je ale dobré vědět, že po všech závodech Světového poháru jsem skončila na bedně. Šance tam je.

Nic jiného než medaili tedy z Tábora neberete?

Tak bych to neřekla. Kolikrát člověk projede cílem a pocitově pozná, jestli to byl dobrý závod. Budu závodit nejvíc sama se sebou. Pokud pojedu perfektně, nebudu dělat chyby a dojedu pátá, tak to bude páté místo. Někdy jsou soupeřky mnohem silnější, ale budu bojovat o tu nejvyšší pozici.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme