Pro milovníky plavání startuje 23. ročník Plavecké soutěže měst

Plavání můžeme počítat k nejvděčnějším celoročně i celoživotně provozovatelným pohybovým aktivitám. Právě to chce připomenout zítřejší už 23. ročník akce, jejímž mediálním partnerem je Český rozhlas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavání (ilustrační foto)

Plavání (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

V přihlášených bazénech se i tentokrát potkají pohybu chtiví tvorové několika generací v rámci Plavecká soutěž měst. A pokud mezi nimi nebudete chybět, třeba s trochou štěstí uvidíte i čilou důchodkyni, která poznamená.

„Pětkrát týdně uplavu kilometr a mohu říct, že mi to prospívá na duchu i na těle. Upřímně řečeno, nevím, co je to nastuzení nebo kašel. Plavání je to nejúžasnější, co může člověk ve starším věku pro sebe udělat.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro milovníky plavání startuje 23. ročník Plavecké soutěže měst

A k čemu je dobré plavání třeba z pohledu školou povinných začátečníků? „Na to, abychom se neutopili v moři.“

V roli patronky Plavecké soutěže měst se několikrát ocitla někdejší úspěšná reprezentantka Ilona Hlaváčková. Nad otázkou, proč fandí právě takovémuto festivalu rekreačního plavání, nemusela nijak dlouze přemýšlet.

„Sport jako takový může být i rekreační a dokáže v životě hodně pomoc. Může vytáhnout ze špatné nálady, je to dobrá regenerace, je to takové odvázání se. A člověk pak s čistou hlavou řeší snáz všechny problémy,“ vysvětlila Hlaváčková.

Podrobnější informace o zítřejší Plavecké soutěži měst - včetně seznamu přihlášených krytých bazénů - najdete na webových stránkách Českého informačního centra Sportu pro všechny - to jest: www.info-sport.cz.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme