Prohra je daň za nezkušenost, říká blokař Veselý. Zápas prý ovlivnili i rozhodčí

Čeští volejbalisté prohráli na úvod mistrovství Evropy s Nizozemskem 1:3 na sety. Utkání podle blokaře Jakuba Veselého ovlivnila nervozita nováčku v českém týmu i nepřesné výroky rozhodčích, kteří sporná rozhodnutí vynášeli po celý zápas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blokař české volejbalové reprezentace Jakub Veselý

Blokař české volejbalové reprezentace Jakub Veselý | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Byla to daň kluků, kteří jsou poprvé na mistrovství Evropy. Není lehké hrát top level. Jsou to mladí kluci, kteří mezinárodní zkušenost nemají takovou. Vím, jak jsem se cítil sám,“ vzpomíná blokař Jakub Veselý.

„Nechybělo moc, abychom to dotáhli na 2:2 a zkusili tie-break. Bohužel do toho zasáhli rozhodčí. Nezapočítali nám jeden bod, který byl regulérní a uznali ho. U počítačů jich je asi 12 a tohle jsem nezažil. Možná v Dřevěnici,“ připomíná tradiční turnaj na Jičínsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nezkušenost, malé sebevědomí i chyby rozhodčích, hlavní příčiny porážky podle Jakuba Veselého

Rozhodčí vynášeli sporná rozhodnutí celý zápas. Po prohře si na jejich výkon postěžoval i trenér Zdeněk Šmejkal. Veškeré sporné okamžiky během zápasu byly u videa rozhodnuty ve prospěch týmu, který si stěžoval.

„S tím se nedá nic dělat. Rozhodčí jsou nejvyšší mocí na hřišti. Videocheck je bič a dnes se ukázalo, kolik udělali špatných rozhodnutí. Ale nechci to svádět na rozhodčí, bylo to znát, ale od nás mi chybělo větší sebevědomí,“ mírní emoce opora Benátek.

Volejbalisté úvod ME nezvládli, s Nizozemci prohráli 1:3

Číst článek

Zítra čeká volejbalovou reprezentaci souboj s Bulharskem. Čeští mladíci tak mají jediný den, aby se z nepříjemné prohry otřepali. „Věřím, že tenhle zápas k něčemu byl a vezmeme si z něj dobré věci, to je jediná cesta. Věřím v to. Kdybych nevěřil, tak tu nejsem,“ říká Jakub Veselý.

 

Reprezentace mužů prohrála první zápas na evropském šampionátu s Holandskem ve čtyřech setech.ČR - Holandsko 1:3 (-21, -17, 20, -18)

Posted by Český volejbalový svaz on 9. říjen 2015

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme