Prohra s Petrohradem je obrovská komplikace, ví nymburský Benda

Nymburským basketbalistům vstup do osmifinálové skupiny EuroCupu nevyšel. V pražské Tipsport Aréně Středočeši podlehli Petrohradu 72:84 a hned v úvodu si výrazně zkomplikovali vyhlídky na postup do vyřazovací části soutěže. Toho si je dobře vědom i autor devíti nymburských bodů Petr Benda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nymburský Christian Burns (vlevo) se snaží obrat o míč Waltera Hodge z Petrohradu. V popředí Petr Benda

Nymburský Christian Burns (vlevo) se snaží obrat o míč Waltera Hodge z Petrohradu. V popředí Petr Benda | Zdroj: ČTK

Nymburští basketbalisté zanedlouho nastoupí na evropské scéně ke svému 100. zápasu. Na ten devětadevadesátý asi moc v dobrém vzpomínat nebudou…

Samozřejmě, že nebudeme. Měli jsme výhodu domácího prostředí proti soupeři, který je na stejné úrovni jako my. S předvedenou hrou nemůžeme být spokojení. Když hrajeme dobře jen deset minut z celkových čtyřiceti, tak se takové utkání vyhrát nedá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nymburského Petra Bendu zpovídal po porážce s Petrohradem reportér Pavel Petr

Asistent trenéra Lubomír Růžička hovořil směrem k hráčům dost kriticky. I vy, hráči, si uvědomujete, že to nebylo to pravé?

Od začátku jsme byli o krok pomalejší než soupeř. Petrohrad hrál sice výborně, ale my jsme mu nedokázali být dobrým protivníkem. Až na pár minut ve třetí čtvrtině, kdy jsme se dostali na dostřel. Škoda, že jsme zlepšenou hru nevydrželi předvádět déle.

Byla v kabině o přestávce velká bouřka?

Trenér si k tomu řekl své a rozhodně nás nechválil. Vzali jsme si to k srdci, ale ne na dlouho.

Věděli jste, že porážka s hratelným soupeřem je velkou komplikací na startu nadstavbové skupiny?

Je to obrovská komplikace. Skupina není velká, Petrohrad byl soupeř, se kterým jsme se měli rvát o postup. Na hřišti soupeře to bude daleko těžší.

Nymburk důležité utkání v Eurocupu nezvládl, prohrály i basketbalistky

Číst článek

Jak to vypadá s vašimi ambicemi v dalších zápasech? Čeká vás ještě Kazaň a Štrasburk…

Musíme se snažit vyhrát na palubovkách soupeře, nesmíme hrát jen na nějaké skóre. Tím, že jsme doma první zápas prohráli, se musíme pokusit urvat vítězství někde venku.

Jak se hraje před poloprázdnými ochozy, kde je jen několik stovek diváků?

Jsme na to zvyklí, co s tím můžeme dělat? Jsme rádi, že chodí aspoň někdo a stále drží nymburský fanklub, který s námi jezdí i na zápasy do Prahy. Samozřejmě by to ale chtělo více diváků.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme