Prohra v odvetě nevadí. Volejbalistky uhrály na Slovensku potřebné dva sety a jedou na mistrovství

Volejbalová reprezentace žen si vybojovala účast na mistrovství Evropy do Ázerbájdžánu a Gruzie. V barážové odvetě ve slovenském Popradu sice prohrála 2:3, jenže jednoznačný výsledek prvního utkání jim už po dvou vyhraných setech zajistil postup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační foto)

České volejbalistky (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

První zápas baráže zvládly české volejbalistky bezvadně. Po výsledku 3:0 jim v odvetě stačila prohra v pěti setech. Potřebné dva sety uhrály za hodinu a půl.

Východní sousedky ale byly v Popradu těžšími soupeřkami než v Jablonci. V první setu sice česká reprezentace vedla až o pět bodů, ale náskok ztratila, rozhodovala až dramatická koncovka, kterou rozhodl největší talent českého ženského volejbalu. 20letá Michaela Mlejnková zajistila rozdíl 28:26.

Slovenky v té chvíli potřebovaly vyhrát tři sety v řadě. První krok se jim povedl i díky sérii Miroslavy Kuciakové na podání, setbol pak proměnila přesně mířeným servisem na zadní lajnu Barbora Koseková a vyrovnala.

I ve třetím setu Češky prohrávaly, dokonce až o tři body. Zdeňku Pommerovi se ale povedlo střídání. Čerstvá smečařka Petra Kojdová vyrovnala a podílela se na rozhodujících bodech celé baráže. Po hodině a půl popradská hala ztichla. Mlejnková po spolupráci s Kojdovou s Smutnou získala potřebný druhý set a jistotu postupu.

Na zbytek zápasu poslal trenér Pommer na palubovky méně vytěžované hráčky a domácí hráčky zápas otočily. Češky se domu vracejí sice s prohrou 2:3, ale s účastnickým místem na ME.

30. mistrovství Evropy volejbalistek se koná příští rok v Ázerbájdžánu a Gruzii. Češky se na něj museli probojovat přes baráž kvůli neúspěchu v posledním zápase kvalifikační skupiny. Po něm odstoupil německý kouč Alexander Waibl, baráž odkoučoval jeho asistent Zdeněk Pommer mladší.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme