Prolog Tour vyhrál Cancellara, Kreuziger 20.

Cyklista Roman Kreuziger skončil v prologu Tour de France dvacátý. Na trati dlouhé necelých devět kilometrů v okolí nizozemského Rotterdamu ztratil 38 sekund na vítězného Švýcara Fabiana Cancellaru, který trať projel přesně za deset minut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fabian Cancellara obléká žlutý dres po prologu

Fabian Cancellara obléká žlutý dres po prologu | Zdroj: ČTK

Na mokré trati jel Cancellara jako úplně poslední a o deset sekund předčil Němce Tonyho Martina. Kvalitní úvod předvedl i naposledy na Tour jedoucí Američan Armstrong, který byl o pět sekund rychlejší než vítěz minulého ročníku Contador a skončil čtvrtý.

Cancellara, který měl nedávno aféru ohledně údajného motorového pohonu na svém kole, v cíli s úsměvem právě na toto téma reagoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Kreuziger hodnotí pro Radiožurnál svůj výkon v prologu

,,Ano, už jsem to říkal ráno spolujezdcům, že s baterkou by to bylo za deset minut. Ale nakonec to nebylo baterií, ale díky mým nohám. Myslím, že jsem odvedl hodně dobrou práci na moc pěkné trati. A proto jsem opravdu, opravdu hrdý," pochvaloval si.

Roman Kreuziger byl nejlepší z jezdců Liquigasu, se svým výkonem a časem rozhodně nebyl zklamaný.

,,Myslím si, že jsem dal maximum s minimem rizika v zatáčkách, protože ty jsem jel opravdu pomalu. Dalo se to jet o zhruba 10 až 15 sekund rychleji," řekl v rozhovoru pro Radiožurnál Kreuziger.

,,Tony Martin to jel za sucha, mně sice taky nepršelo, ale ještě to bylo mokré. Nechci se vymlouvat, jsem spokojený, protože Tour se nerozhoduje v prologu."

První etapa je na programu už zítra. Na závodníky čeká spurtérských dvě stě dvacet tři a půl kilometru z Rotterdamu do Bruselu se třemi spurtérskými prémiemi, první vrchařské jezdce čekají až v pondělní etapě z Bruselu do Spa.

Tour de France, prolog: Rotterdam - Rotterdam (8,9 km):
1. Cancellara (Švýc.) 10:00, 2. Martin (Něm.) -10, 3. Millar (Brit.) -20, 4. Armstrong (USA) -22, 5. Thomas (Brit.) -23, 6. Contador (Šp.) -27, 7. Farrar, 8. Leipheimer (oba USA) oba -28, 9. Boasson Hagen (Nor.) -32, 10. Gerdemann (Něm.) -35, ...20. Kreuziger (ČR) -38.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme