Prostějovské volejbalistky si do Prahy přijely pro další titul. Potvrdily svou nadvládu

Kdyby volejbalistky Prostějova nehrály extraligu, byla by soutěž asi atraktivnější než v posledních sedmi letech, kdy se Hanačky pokaždé radovaly z titulu. V letošním play-off neztratily ani set a 3:0 porazily i v posledním finále pražský Olymp. Nadvláda nad českými palubovkami týmu Prostějova už ale začíná fanoušky možná lehce nudit. Ne tak ale hráčky úřadujícího mistra

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistky Prostějova s pohárem pro extraligové šampionky

Volejbalistky Prostějova s pohárem pro extraligové šampionky | Zdroj: ČTK

„Nudou bych to nenazývala. Letos jsme chtěly Frýdek-Místek, ale vyhrál lepší Olymp,“ naráží na stereotyp i samotných finále v posledních letech smečařka Prostějova a i bývalá hráčka Olympu Andrea Kossányiová.

Pražanky se dostaly do finále počtvrté v řadě. Nikoho by ale ani nenapadlo, aby před sériemi vsadil právě na Olymp.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prostějovské volejbalistky by rády změnily herní systém, aby se případně mohly mistrovské oslavy užít na své palubovce

Stejné to bylo i letos, kdy měl kouč Prostějova Miroslav Čada k dispozici nejkvalitnější tým, který se dokázal probojovat z náročné skupiny do play-off Ligy mistryň.

„Měli jsme osobnosti, které se vyloženě daly ve prospěch kolektivu. Hráčky spolu výborně vycházely, bylo vidět, že z nich sálá síla při každém zápase i tréninku. Byl to nejlepší tým, jaký jsme kdy trénoval,“ přiznal Miroslav Čada.

Pokud u týmu zůstane, podle posledních zpráv tomu nic nebrání, a bude mít k dispozici stejný rozpočet na podobně kvalitní hráčky jako letos, bude i další extraligová sezona o tom, kdo Prostějov vyzve ve finále.

Volejbalistky Prostějova posedmé v řadě ovládly extraligu

Číst článek

To ale při formátu na tři vítězná utkání paradoxně většinou skončilo na hřišti poražených, a mistrovský tým si tak nemohl náležitě užívat oslavy. „Chtěli jsme udělat systém zápasů doma – venku – doma, ale Olymp by na to asi nepřistoupil. Mají v tomhle výhodu, ale co se dá dělat,“ podotkla Andrea Kossányiová.

„Byla doba, kdy se hrálo jiným způsobem – na střídačku. Není ale nikde psáno, že pokaždé musíme vyhrát 3:0,“ dodal prostějovský trenér.

Konečné pořadí extraligy 2014/15:
1. Prostějov, 2. Olymp Praha, 3. Frýdek-Místek, 4. Ostrava, 5. KP Brno, 6. Olomouc, 7. Přerov, 8. Šternberk, 9. SG Brno.

Smeč prostějovské Tatsiany Markevičové (v modrém) blokují hráčky Olympu Lucie Nová a Zuzana Mudrová | Foto: ČTK

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme