Prostějovský Memoriál Otmara Malečka nabídl pády i skvělé výkony

Skvělé sportovní výkony, ale také několik těžkých pádů přinesl sedmnáctý ročník Memoriálu Otmara Malečka dráhových cyklistů v Prostějově. Od čtvrtka do pátku tam závodila téměř celá česká špička spolu s velmi dobrou zahraniční konkurencí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dráhová cyklistika (ilustrační foto)

Dráhová cyklistika (ilustrační foto) | Foto: Wikimedia Commons

Z české reprezentace si nejlépe vedla Lucie Hochmannová z Dukly Praha, která si připsala tři vítězství. Třikrát na stupních vítězů stál sprinter brněnské Dukly Robin Wagner.

O tom, jak tvrdé mohou být souboje na velodromu, se přesvědčili cyklisté v disciplíně "skreč". Upadlo jich dokonce najednou třináct. Osm z nich pak po přerušení závodu přes řadu odřenin a naražení pokračovalo dále.

Přehrát

00:00 / 00:00

S účastníky Memoriálu Otmara Malečka v Prostějově natáčel reportér ČRo Tomáš Minarčík

„Moje práce skončila po třech kolech, pak už jsem to jenom dojel. Ten adrenalin byl tak velký, že to šlo. Bolely mě spíš nohy. Poranil jsem si ale bok a prsty, takže už nepojedu madison,“ říkal Martin Spudil, který po pádu znovu sedl na kolo a pomohl svému oddílovému kolegovi Adrianu Teklinskému vyhrát "skreč".

Nevídaný pád otřásl i zkušeným trenérem Dukly Brno a bývalým mistrem světa ve stíhacím závodě družstev Svatoplukem Buchtou.

„K tomu sportu to patří. Spadlo 13 lidí, což je strašně moc. V těch dnešních rychlostech se tohle může stát. Je to tragédie – Andreas Müller a pět lidí nepokračuje. K našemu sportu to ale patří, každý z nás má díry v loktech ze své kariéry,“ upozorňuje trenér Buchta.

Jedním z těch, kteří už po pádu v závodě nepokračovali, byl osminásobný vítěz Memoriálu Otmara Malečka Alois Kaňkovský.

„Přejelo mě a trefilo mě docela dost lidí. Jsem naražený, navíc v úterý už závodíme, takže z toho nejsem nadšený,“ líčí Alois Kaňkovský

Léčení by proto mělo být co nejrychlejší, což nebude vůbec jednoduché. Alois Kaňkovský má před sebou hned několik závodů na dráze. Připravit se na ně bude nejspíš hodně těžké. Naražené tělo totiž hodně bolí a to především v noci. Moc se proto nevyspí.

„Bude to špatné. Spáleniny jsou v pohodě, spíš bolí ty naraženiny,“ přiznává Kaňkovský.

Pokud to bude dobré, pak chce Alois Kaňkovský usilovat o nominaci na říjnové mistrovství světa na silnici.

Tomáš Minarčík, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme