Prostějovským volejbalistkám ani po osmi titulech v řadě motivace nechybí. Bez Vargasové změní styl

Největším favoritem v pátek startujícího nového ročníku extraligy volejbalistek je znovu Prostějov. Hanačkám ani po osmi titulech v řadě nechybí motivace domácí soutěž opět vyhrát. Navzdory obměněnému kádru by měl Prostějov prvenství obhájit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maraike Hindriksenová a Laura Emonsová trénují s prostějovským celkem

Maraike Hindriksenová a Laura Emonsová trénují s prostějovským celkem | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Extraliga pro nás znamená to nejvíc v českých luzích a hájích. Vyhrát ji je něco velkého a budeme se o to snažit ze všech sil,“ slíbil před začátkem nové sezony trenér Prostějova Peter Goga.

V Prostějově se ale značně obměnil kádr. Kouč volejbalistek přesto věří, že kvalita je pořád na jeho straně a tým titul znovu obhájí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extraliga pro nás v Česku znamená to nejvíc, říká trenér volejbalistek Prostějova Peter Goga. Ani po osmi titulech v řadě tým motivaci nepostrádá

„Šli jsme s rozpočtem trošku dolů. Družstvo asi nebude tak silné jako loni, ale budeme se snažit hrát jiným stylem. Chybí nám zraněná Melissa Vargasová, která byla stěžejní. Teď chceme hrát kolektivněji, rychleji. Myslím si, že na českou scénu to bude pořád dostačující,“ prohlásil Goga.

Za prostějovský klub budou nastupovat volejbalistky ze šesti zemí. Kapitánkou je Mareike Hindriksenová, která si českou extraligu zahraje poprvé. „Těším se strašně moc. Jednak jsou to pro mě nové zkušenosti, ale také po více než osmi týdnech tréninku začne nová sezona,“ vyhlíží Němka.

Konkurence hanáckého suveréna v extralize ale posílila. Letošní ročník tak bude podle libera českého mistra Julie Kovářové vyrovnanější než v minulých letech.

„Budeme to mít letos hodně složité. Týmy se zlepšily a myslím, že i kvalita české extraligy půjde hodně nahoru, což je super. Konečně už to třeba nebude tak jasný výsledek 3:0, ale může se stát, že klopýtneme. O to bude soutěž zajímavější,“ očekává Kovářová.

K hlavním soupeřům obhájkyň titulu budou podle Kovářové patřit Ostrava, Olomouc a KP Brno.

Tomáš Minarčík, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme