Proti Maďarsku nám pomohla poctivá příprava a chuť vyhrát, hlásí házenkářka Kordovská

Lepší začátek mistrovství Evropy si české házenkářky asi nemohly přát. Maďarsko, které bylo papírovým favoritem, porazily v Malmö 27:22. Jejich šance dostat se mezi tři ze čtyř postupujících týmů ze skupiny se tak o něco zvýšila. Třemi góly pomohla k úvodnímu vítězství Kamila Kordovská.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky vstoupily do ME vítězstvím

České házenkářky vstoupily do ME vítězstvím | Foto: Český svaz házené, A. Vejrostová

Před turnajem se mluvilo o tom, že jste outsidery skupiny. Proti Maďarsku to však na hřišti tak nevypadalo. Co se vlastně stalo?

Neměly jsme co ztratit, a to nás hnalo dopředu. Hrozně jsme chtěly vyhrát a vůbec jsme nepodcenily přípravu. Na Maďarky jsme se připravovaly celý minulý týden. Bylo i dost videopřípravy a sešly jsme se kvůli tomu ještě i dneska. Rozhodla tedy naše příprava a náš chtíč.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českou reprezentantkou v házené Kamilou Kordovskou po utkání s Maďarkami mluvil reportér ČRo Mirko Vasić

Hned na úvod jste získaly výhru. Co to znamená pro zbytek turnaje? Na postup je to asi ještě málo…

Je to možná málo, ale může to i stačit. Rozhodně na to ale nebudeme spoléhat. Zítra máme volný den, ale čeká nás trénink a příprava na Černohorky. Budeme se na ně připravovat stejně poctivě, jako jsme se teď připravovaly na Maďarky. Určitě se budeme chtít poprat o vítězství.

Proti Maďarkám jste zažila váš debut na velké reprezentační akci. Působíte ale hrozně klidně – zápas s vámi nic nedělal?

Po obědě jsem nemohla ani pomalu spát, abych pravdu řekla. Budila jsem se s tím, že je bráním a útočím. Měla jsem takové schízy, ale potom to ze člověka spadne, holky mě podržely. Důvěra je hrozně důležitá.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme