Quarterback Manning bude počtvrté bojovat o Super Bowl, možná naposled

Fanoušci amerického fotbalu už se třesou na událost roku. Velkým tématem jubilejního 50. Super Bowlu je Peyton Manning. Už teď patří k nejlepším quarterbackům v historii nejprestižnější světové soutěže, má předplacené místo v Síni slávy a zítra v noci si může dát dárek k březnovým čtyřicátinám. V Super Bowlu nastoupí za Denver Broncos proti Carolině Panthers.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Quarterback Denveru Peyton Manning

Quarterback Denveru Peyton Manning | Zdroj: Reuters

Pocit z vítězství v Super Bowlu zažil Peyton Manning zatím pouze jednou, a to před devíti lety s Indianapolis Colts. Elitní quarteback sice drží v NFL množství rekordů, hlavně ale v základní části. V play-off už tak úspěšný není, a občas se mluví o jeho psychické labilnosti v těžkých zápasech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velký příběh 50. Super Bowlu představil reportér ČRo Mirko Vasić

Jednička draftu z roku 1998 v nejdůležitějších bojích často selhávala a zůstávala daleko za očekáváním. Teď si ale může Mannning dojít ve svém čtvrtém finále pro druhý triumf v Super Bowlu. A možná to bude jeho poslední zápas kariéry.

„Nekoukat se daleko dopředu, nekoukat se daleko do minulosti - to mi vždycky pomohlo. Jsem nadšený z tohohle týdne a těším se na zápas. Koncentruji se jen na něj, a všemi ostatními věcmi se budu zabývat až po něm," nechtěl hráč Denveru zatím v rozhovoru pro webové stránky NFL předbíhat událostem a rozhodnutí si nechal až na dobu po finále.

Super Bowl bude soubojem obrany i s útokem i hvězd z roky starého draftu

Číst článek

Manning má americký fotbal v rodině, jeho otec hrál také v NFL quartebecka, a na stejném postu bojuje i jeden z jeho bratrů Eli, dvojnásobný vítěz Super Bowlu. Hrající legenda soutěže se pokusí sourozence v tomhle směru dohnat, a myslet bude i na další lidi, kteří stáli za celou jeho kariérou.

„Není pochyb, že když jste v Super Bowlu, hrajete pro kamarády z týmu, hrajete za klub (organizaci), ale cítím, že hrajete i za svoji rodinu, za přátele, za svoje rodné město, za trenéry ze střední školy, za univerzitu. A já jsem hrdý na to, hrát pro tolik lidí," říká pětinásobný nejužitečnější hráč NFL Peyton Manning.

Jak se vyrovná s tlakem v Super Bowlu tentokrát, bude jasné v pondělí nad ránem českého času, kdy skončí zápas mezi jeho Denverem a Carolinou.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme