Quintana zvládl závěr 8. etapy Vuelty a je novým lídrem. König se posunul na páté místo

Cyklistická Vuelta má po osmé etapě nového lídra. Červený dres si zajistil Kolumbijec Nairo Quintana, který dnešní horskou zvládl nejlépe z favorizovaných cyklistů bojujících o celkové pořadí. Dařilo se i Čechovi Leopoldu Königovi, jenž si v průběžném pořadí polepšil ze sedmého místa na páté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König

Leopold König | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Na cyklisty dnes na Vueltě čekala 181 kilometrů dlouhá etapa, na jejímž konci bylo náročné 25procentní stoupání na La Camperonu.

Pro vítězství si dnes dojel Sergej Lagutin z týmu Kaťuša, který většinu etapy strávil v úniku. Hlavní pozornost však byla v závěru upřena na jezdce, kteří se perou o čelní pozice v průběžné klasifikaci.

Z jezdců první desítky měl dnes nejvíce sil 26letý Kolumbijec Nairo Quintana, jenž v závěru dokázal setřást všechny své hlavní soky. Na Alberta Contadora se mu podařilo najet 23 sekund, na Chrise Frooma a Alejandra Valverdeho ještě o osm vteřin více.

Mnohem více pak ztratil dosavadní lídr Darwin Atapuma, když za Quintanou zaostal o více než dvě minuty a propadl se na průběžné šesté místo.

Před dosavadního držitele červeného trikotu se posunul i český cyklista Leopold Köning, jenž dnes dojel jen s minimálním odstupem na favority, díky čemuž mu celkově patří pátá příčka.

„Byl jsem překvapený, že jsem jel tak dobře. S Chrisem jsme chtěli zaútočit na zisk červeného trikotu, ale nevyšlo to. Jsme ale v ideální pozici před dalšími etapami,“ uvedl v cíli Leopold König.

Program Vuelty bude nyní pokračovat dvěma dalšími horskými etapami. Poté přijde na řadu den volna.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 8. etapa: Villalpando - La Camperona (181,5 km):
1. Lagutin (Rus./Kaťuša) 4:09:30, 2. Domont (Fr./AG2R) -10, 3. Quemeneur (Fr./Direct Energie) -17, 4. Cattaneo (It./Lampre) -24, 5. Serry (Belg./Etixx-Quick-Step) -40, 6. J. Janse Van Rensburg (JAR/Dimension Data) -55, 7. Thwaites (Brit./BORA) -1:11, 8. Smukulis (Lot./Astana) -1:30, 9. Restrepo (Kol./Kaťuša), 10. Chetout (Fr./Cofidis) oba -1:44, ...17. König (ČR/Sky) -5:23, 135. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) -14:58.


Průběžné pořadí: 1. Quintana (Kol./Movistar) 29:55:54, 2. Valverde (Šp./Movistar) -19, 3. Froome (Brit./Sky) -27, 4. Chaves (Kol./Orica) -57, 5. König -1:16, 6. Atapuma (Kol./BMC) -1:36, 7. Contador (Šp./Tinkoff) -1:39, 8. Moreno (Šp./Movistar) -1:44, 9. Brambilla (It./Etixx-Quick-Step), 10. S. Sánchez (Šp./BMC) oba -1:46, ...63. Štybar -32:55.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme