Radoně s Dvořákem čeká závod roku. Kanoisté musí být na MS do 6. místa

Rychlostní kanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák zvládají přípravu na mistrovství světa zatím podle plánu. Větším cílem než samotná medaile bude umístění v elitní šestce. Jedině to si stoprocentně zajistí účast na hrách v příštím roce. Konkurence je ale obrovská.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kanoista Jaroslav Radoň se raduje z vítězství ve Světovém poháru v německém Duisburgu. Vzadu jeho partner z posádky Filip Dvořák

Český kanoista Jaroslav Radoň se raduje z vítězství ve Světovém poháru v německém Duisburgu. Vzadu jeho partner z posádky Filip Dvořák | Foto: Vít Chalupa

„Vzhledem k tomu, že postupuje prvních 6 lodí, tak ten, kdo o to chce jet, musí být připravený, jako by chtěl vyhrát. Předpokládáme, že 3:30 by mělo stačit, ale klíč je tak těžký, že budou rozhodovat centimetry,“ tuší Jaroslav Radoň.

„Od šestého místa k medaili nebo ke zlatu bude hrozně blízko. Viděli jsme to v Baku, kde nám odstup 1 a půl vteřiny od vítěze stačil na šesté místo,“ dodává kaniosta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před veledůležitým závodem na MS mluvil s českými deblkanoisty reportér ČRo František Kuna

Když Radoň s Dvořákem startovali na LOH v Londýně, bylo z toho páté místo a rozdíly byly také minimální. Podobné to bude i letos na šampionátu v Miláně, který začíná pro české závodníky zítra, pro Radoně s Dvořákem pak ve čtvrtek.

Česká výprava už je v Itálii a tak se zdá, že času na pozorování soupeřů je dost. Není to ale prý třeba. „U takhle důležitých závodů člověk nemůže uvažovat, jak budou připravení ostatní,“ přemýšlí Filip Dvořák.

„Mám radost, že ve finálním období se nám podařilo stoprocentně odjet všechny tréninky, to nám dává sebejistotu i šanci, abychom se těšili a nebyli nervózní z toho, že se pojede jeden z nejdůležitějších závodů posledních tří let,“ vyhlíží závod druhý člen posáky.

V Miláně budou usilovat o umístění v hlavní šestce, které zaručí letenku na hry do Ria. Kromě dobré formy v tréninku pro ně hovoří i umístění za posledních pět let, které bylo na vrcholných závodech vždy právě do šestého místa.

 

Ctyri roky uplynuly jako voda a my vyrazime bojovat o nasi druhou olympijskou ucast. A jsme ready!!! Info kdy, kde, jak...

Posted by C2 Jaroslav Radoň, Filip Dvořák on 16. srpen 2015

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme