Roman Kreuziger podle rozhodčí komise ČOV nedopoval

Cyklista Roman Kreuziger podle verdiktu Rozhodčí komise Českého olympijského výboru neporušil antidopingová pravidla. Český cyklista kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu v posledních měsících nezávodil, vynechal i TDF. Nyní ale může znovu závodit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger podle ČOV nedopoval

Roman Kreuziger podle ČOV nedopoval | Foto: Pavel Bouda

Rozhodčí komise Českého olympijského výboru 11 dní zkoumala, jestli údaje z biologického pasu mohou osmadvacetiletého cyklistu usvědčit z užití zakázaných látek, podle jejího zjištění ale Kreuziger žádná antidopingová pravidla neporušil.

„Komise přihlédla ke skutečnosti, že hodnoty ve sportovcově biologickém pasu nepřesáhly tzv. bazální (krajní) hodnoty a zohlednila znalecké posudky, předložené ze strany Mezinárodní cyklistické federace a ze strany sportovce, které tzv. abnormality vysvětlovaly,“ vysvětluje ČOV na svém webu.

„Rozhodčí komise nerozhoduje o tom, jestli může Roman Kreuziger závodit, nicméně podle dokumentace, kterou má jeho právní zástupce od Mezinárodní cyklistické federace, by měl začít závodit,“ říká tiskový mluvčí ČOV Alexandr Kliment.

Kreuziger přemýšlí o návratu v říjnu, důkazem byla funkce štítné žlázy

Číst článek

Jezdec stáje Tinkoff-Saxo kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu z let 2011 a 2012 nejel letošní Tour de France a od začátku srpna nesměl závodit.

Dá se očekávat, že Mezinárodní cyklistická federace UCI se odvolá ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu v Luasanne. Na podání odvolání má měsíc.

„Bavil jsem se s kolegy z komise. Říkali mi, že je to jeden z nejtěžších případů, které řešili. Nicméně jsou přesvědčení, že odvedli poctivou zprávu a jejich rozhodnutí obstojí,“ dodává Alexandr Kliment.

Kauza Roman Kreuziger | Foto: Český rozhlas

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme