Rosberg ovládl také VC Ruska a i nadále zůstává neporažen

Německý jezdec Nico Rosberg z Mercedesu potvrdil v ruském Soči letošní dominanci a oslavil čtvrté vítězství ve čtvrté velké ceně sezony. Pro druhou příčku si dojel jeho kolega a obhájce titulu Lewis Hamilton, který po problémech v kvalifikaci do závodu odstartoval až z desáté příčky, před třetím Kimim Räikkonenem s vozem Ferrari.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Start Velké ceny Ruska 2016

Start Velké ceny Ruska 2016 | Zdroj: Reuters

Start Velké ceny Ruska přinesl dramatickou podívanou, jejíž obětí byl mimo jiné i Vettel, který dostal od Kvjata postupně dvě rány zezadu a nakonec skončil až v ochranné bariéře.

Tento incident si následně vyžádal výjezd safety caru. Po restartu se i v čele udržoval Rosberg před Bottasem a Räikkonenem. Dobře začal i Hamilton, jenž se po startu z páté řady rychle posunul mezi nejlepší pětku.

V dalším průběhu závodů Rosberg nenechal nikoho na pochybách a v poklidu si dojel pro jasný triumf.

Za jeho zády však ke změnám došlo – Hamilton se rychle dostal před Räikkonena a oba dva nedlouho poté předstihli i Bottase.

V pořadí Hamilton, Räikkonen a Bottas následně tato trojice dojela i do cíle Velké ceny Ruska.

Za Bottasem na páté příčce skončil jeho týmový kolega Massa, za kterým s velkým odstupem dojel na šestém místě Alonso, jenž zaznamenal první letošní body.

Stejný počin se podařil i sedmému Magnussenovi – ten navíc vybojoval premiérové body pro tým Renault od jeho návratu do F1. Na body pak dosáhli také Grosjean, Peréz a Button, jenž v závěru udolal Sainze.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme