Rosberga nahradí v Mercedesu finský pilot Bottas. Massa prodloužil kariéru

Tým úřadujících mistrů světa F1 Mercedes definitivně potvrdil, že šampiona z loňské sezony Nika Rosberga, jenž po zisku titulu ukončil kariéru, nahradí finský pilot Valtteri Bottas. Minimálně ještě rok v F1 zůstane Felipe Massa, který sice plánoval odchod z mistrovství světa, ale po přestupu Bottase do Mercedesu bude i v roce 2017 závodit pro Williams.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němce Nica Rosberga nahradí v týmu Mercedes Valtteri Bottas

Němce Nica Rosberga nahradí v týmu Mercedes Valtteri Bottas | Zdroj: Reuters

Oznámení Bottase jako nového jezdce Mercedesu není velkým překvapením, protože se o této možnosti začalo spekulovat záhy poté, co mistr světa z roku 2016 Nico Rosberg nečekaně ukončil jezdeckou kariéru.

Bottas v F1 závodí od roku 2013 a všech 78 velkých cen absolvoval s týmem Williams, pro který během té doby vybojoval devět pódiových umístění.

Nejlepší rok prožil Fin v sezoně 2014, kdy skončil celkově čtvrtý. K angažmá u týmu, který v posledních třech letech získal všechny myslitelné tituly, mu kromě výsledků mohl pomoci i fakt, že jedním z členů jeho managementu je i šéf Mercedesu F1 Toto Wolff.

Kromě přestupu Bottase bylo v pondělí také oznámeno, že minimálně ještě jedna sezona v F1 čeká Felipeho Massu. Vicemistr světa z roku 2008 sice ohlásil konec svého působení v mistrovství světa, ale tým Williams po ztrátě Bottase projevil zájem o jeho pokračování.

Jistotu, kde bude v ročníku 2017 působit, má i Němec Pascal Wehrlein. Dvaadvacetiletý pilot, jenž je smluvně svázán s Mercedesem, bude nově závodit pro tým Sauber.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme