Rossi stále kulhá, v Brně chce přesto vyhrát

Brněnský Masarykův okruh je o tomto víkendu Mekkou fanoušků motocyklového sportu - aby ne, když se tam pojede desátý závod mistrovství světa silničních motocyklů. Dnes sice jezdci ještě nebudou bojovat o body ani o postavení na startu, přesto se bude na co dívat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valentino Rossi (první zleva) a jeho největší konkurenti pro brněnskou Grand Prix

Valentino Rossi (první zleva) a jeho největší konkurenti pro brněnskou Grand Prix | Zdroj: ČTK

Už ve čtvrtek burácely motory na Masarykově okruhu, ale jen v boxech. Na trať mohou jezdci poprvé až ve volném tréninku, který je na programu dnes od 12 hodin a 40 minut. Vyplatí se však přijít dříve. Pokud se mezi půl desátou a jedenáctou vydáte k boxům s platnou vstupenkou, budete vítanými hosty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rossi stále kulhá, v Brně chce přesto vyhrát

V boxu s číslem jedna můžete narazit na domácího Karla Abrahama, šestku má největší hvězda šampionátu Valentino Rossi. Ten už se zotavil po zlomenině nohy. Sice ještě kulhá, berle už ale nepotřebuje.

"V úterý jsem byl na kontrole. Zlepšuje se to, ale jde to hodně pomalu. Už aspoň vím, jakou noha snese zátěž. V Brně se budu snažit jet znovu na maximum," věří Rossi, že 105. vítězství kariéry oslaví stejně jako to první na jihu Moravy.

Karel Abraham myslí stále na tuto sezonu

Pátek 13. by rozhodně neměl být smolný pro Karla Abrahama. Na brněnském Masarykové okruhu by měl být oficiálně oznámen jeho přestup do královské kubatury MotoGP. V týmu Ducati by měl v příští sezoně sedlat stejnou motorku jako právě Rossi.

Dvacetiletý brněnský rodák však v tuto chvíli raději myslí na současnost. "Musím se teď soustředit hlavně na Moto2, protože to je kubatura, kterou jezdím."

Eva Kézrová, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme