Rozhodčí komise ČOV začne jednat o Kreuzigerovi, hrozí mu až dvouletý trest

Cyklista Roman Kreuziger závodil naposledy koncem června a dnešek může napovědět, jestli se pauza protáhne třeba i o další dva roky. I takový trest by mohl dostat za výkyvy ve svém biologickém pasu, které se datují už tři sezony zpátky. Kreuziger se bude za pomoci právníka a dalších expertů hájit u Rozhodčí komise Českého olympijského výboru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger míří na start olympijského závodu

Roman Kreuziger míří na start olympijského závodu | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Loni 28. června se o nesrovnalostech dozvěděl sám Kreuziger. Rok se snažil přesvědčit se třemi odborníky Mezinárodní cyklistickou unii o tom, že je všechno v normě. Nepovedlo se.

Kauza se stala veřejnou a tým Tinkoff-Saxo ho raději neposlal na Tour de France. A když už se Kreuziger chystal v srpnu na start závodu Okolo Polska, přišel oficiální zákaz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklistu Romana Kreuzigera čeká před ČOV slyšení kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu

„Předpisy Mezinárodní cyklistické unie neumožňují provizorně zakázat činnost cyklistovi, který neměl pozitivní vzorek. A to je případ Romana Kreuziger, nikdy nebyl pozitivně testován,“ nechal se dřív slyšet cyklistův právník Jan Šťovíček.

Proti dočasnému zákazu startu se odvolali, ale neuspěli. Kreuziger tak nejede ani teď Vueltu, místo toho se mohl chystat i na dnešní obhajobu, kde se bude rozebírat samotná podstata věci – nesrovnalosti v biologickém pasu.

„Nyní nás čekají mnohem důležitější okamžiky, bude to dlouhá válka. Doufáme, že na jejím konci zvítězí pravda, zdravý rozum a právo,“ věří Jan Šťovíček.

Dnešní slyšení Kreuzigera u Rozhodčí komise ČOV, které začne v 10 hodin, ale bude pravděpodobně jen jedním z dalších kroků. Až bude znám do jedenácti dnů verdikt, dá se očekávat, že se někdo odvolá.

Roman Kreuziger | Foto: Český rozhlas

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme