Rozpačitý vstup do MS přešel v kanonádu. Florbalistky daly Lotyškám 15 gólů

České florbalistky ve svém prvním utkání na mistrovství světa ve Finském Tampere splnily roli favoritek. Soupeřky z Lotyšska sice vstřelily první gól, po deseti minutách ale vládly Češky a nakonec vyhrály 15:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Sládečková při jedné z akcí českého týmu

Hana Sládečková při jedné z akcí českého týmu | Zdroj: ČTK

Češky věděly, že je v úvodním zápase skupiny B čeká dobývání lotyšské obrany, situaci si ale zkomplikovaly po dvou minutách, kdy se soupeřky ujaly vedení díky Inze Ametereové.

Eliška Vrátná s Terezou Urbánkovou sice skóre rychle otočily, soupeřky se ale ze začátku držely a po chybě v české obraně vyrovnala Isjominová.

Po devíti minutách se definitivně rozjel český brankostroj, který zastavila až siréna oznamující konec zápasu. Ještě během první třetiny odskočily svěřenkyně trenéra Janovského na dvougólový rozdíl, v prostřední části nasázely pět branek a v závěrečné exhibici 6.

Výsledek 15:2 je rekordní výhrou českého týmu na mistrovství světa. Nejvíce se na něm podílela Eliška Vrátná se čtyřmi zásahy. Tereza Urbánková a Michaela Mlejnková přidaly po dvou brankách.

V prvním zápase skupiny porazily Švédky Němky 16:1 a vedou skupinu. Nejsilnější týmy skupiny se utkají zítra.

 

PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ! Český tým vstoupil do #wfc2015 skvěle, přes úvodní ostych se přenesl a nakonec Lotyšsko zdemoloval 15 góly!

Zveřejnil(a) Český florbal dne 5. prosinec 2015

Mistrovství světa florbalistek v Tampere:
Skupina B:
ČR - Lotyšsko 15:2 (4:2, 5:0, 6:0)
Branky a nahrávky: 4. Vrátná (Paloncyová), 7. Urbánková (Krupnová), 10. Krupnová (Ratajová), 17. Vrátná (Vojáčková), 21. Ratajová (Jarolímová), 30. Vrátná (Jarolímová), 33. Řepková (Koníčková), 37. Koníčková (Sládečková), 40. Vrátná (Jarolímová), 44. Vojáčková (A. Bočanová), 44. Urbánková (Enenkelová), 47. Mlejnková (Billá), 51. Čapková (Enenkelová), 53. Billá (Koníčková), 55. Mlejnková (Sládečková) - 2. Ametereová (Mikovová), 9. Isjominová (Garklavová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 207.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme