Rusko má silný tým, varuje Jícha před dalším soupeřem házenkářů na MS

Na mistrovství světa házenkářů jsou dnes v katarském Dauhá na programu první zápasy turnaje tzv. „odpadlíků“. I tak někdo nazývá Prezidentský pohár pro týmy, které nepostoupily ze skupiny do osmifinále. V bojích o 17. až 20. místo se to týká i české reprezentace a dalších tří evropských mužstev.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzdravený Filip Jícha (vlevo) v debatě s trenéry Filipem a Kubešem

Uzdravený Filip Jícha (vlevo) v debatě s trenéry Filipem a Kubešem | Zdroj: ČTK

„Rusko spadlo i proto, že skupiny C a D byly o hodně těžší než skupiny A a B. Z důvodů, které všichni známe,“ narážel před zápasem s Ruskem trenér Jan Filip na podivné změny účastníků katarského turnaje.

Místo relativně slabších protivníků totiž dostali Češi do skupiny silný Island, Rusové zase Německo. Oba týmy pak bojovaly o postup do osmifinále až do poslední chvíle, jenže neuspěly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle trenéra českých házenkářů Jana Filipa odehráli Rusové na turnaji dobré zápasy

„Rusové mají kvalitní mančaft a na turnaji předvedli dobré zápasy. S Poláky a Němci prohráli jen o gól a Dánsku a Argentině podlehli o tři branky. Šlo o vyrovnané zápasy, ve kterých jde o maličkosti. Kvalita je tam obrovská,“ připomíná Filip.

Rusové patřili v 90. letech a na přelomu století k absolutní elitě. Získali třeba olympijské zlato ze Sydney, ovládli dva světové a jeden evropský šampionát. V poslední době ale trochu ustoupili z nejvyšších pozic.

Jejich aktuální formu teď zjistí čeští házenkáři, kteří chtějí potvrdit výborné výkony ze závěru skupiny. „Chceme se ukázat a růst. Rusko má velmi silný tým, vypadlo zřejmě z nejsilnější skupiny,“ je rád za další souboj s kvalitním soupeřem Filip Jícha.

Kapitán českého týmu rozhodně chce uspět. „Budu ten první, kdo zápas nevzdá a bude připraven si nechat rozbít hubu,“ říká odhodlaně opora německého Kielu.

Utkání Česka s Ruskem začne v 17 hodin.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme