Růžička skončil ve finále Světové série v pokeru pátý. Vyhrál téměř dva miliony dolarů

Český profesionální pokerový hráč Vojtěch Růžička skončil ve finále turnaje WSOP na pátém místě, když ve druhém dnu vypadl po osmi hrách. Do finále postupují tři Američané, Čech získal za druhý nejlepší výsledek na turnaji v historii prémii, která v přepočtu činí skoro 48 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Růžička

Vojtěch Růžička | Zdroj: ČTK

„Tak tohle mě opravdu mrzí, ale jsem si jistý, že jsem zvolil správnou taktiku. Užil jsem si tuhle úžasnou zkušenost.“ napsal Vojtěch Růžička na svůj twitterový účet. Ve druhém dni finále odehrál pouhých 8 her, pak vypadl a skončil pátý.

Mezi nejlepšími pěti hráči turnaje WSOP přitom začal skvěle. První hru vyhrál díky páru jacků, druhou díky odvážné sázce po odkrytí poslední společné karty. V pořadí podle výše stacku (hodnoty žetonů, pozn. red) se v tu chvíli posunul na druhé místo.

Nešťastné osmičky

Jenže pak se rodákovi z Liberce přestalo dařit. Přestože dostával slušné karty, poprvé eso s desítkou, podruhé eso s králem, přišel o většinu svých žetonů, protože soupeři našli při odkrývání první várky společných karet třetí osmičku.

V osmé hře opět dostal eso, jenže v kombinaci se sedmičkou byl slabší než nejsilnější hráč u finálového stolu Qui Nguyen s esem a královnou. Vojtěch Růžička vypadl a celkově skončil pátý. Získal prémii 1 935 288 dolarů, v přepočtu necelých 48 milionů korun.

Vyhrál 48 milionů, půjčovat nebude. Poker je moje zaměstnání, říká Vojtěch Růžička

Číst článek

Světová série v pokeru (WSOP) je nejprestižnější pokerový turnaj na světě. Začala už na začátku července a zapojilo se 6737 hráčů ze 79 zemí. Každý z nich musel složit zápisné 10 tisíc dolarů.

Do finálového stolu postoupili tři Američané. Nejslabší pozici bude mít Cliff Josephy, druhý je Gordon Vayo a chipleaderem je s obrovským náskokem Qui Nquyen.

Vojtěch Růžička pátým místem uhrál druhý nejlepší český výsledek v téměř padesátileté historii turnaje. Lepší byl jen Martin Staszko, který se v roce 2011 dostal až do finále, kde podlehl Němci Heinzovi.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme